Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
bez instalace, Word asi máte?
napadá mě, co JPG přetáhnout na stránku Wordu, podle jak chcete, jednu foto na stránku nebo více foto.., a dát export do PDF?
Zkoušel jsem takto dělat fotoalbum a bylo to dost zdlouhavé jak na přesouvání fotek tak potom na svižnost programu, po prvních fotkách jsem to vzdal. Vyřešil jsem to tehdy latexem (tam bylo potřeba zkopírovat fullpath fotek, obklopit příslušným taggem, a protože jsem to přenášel mezi win a linuxem tak nějak ošetřit začátek cesty (jestli f:/ nebo /media/foto/), ale to už jsou detaily, musel jsem si něco o latexu přečíst, tehdy mi bylo sympatické, že stačí přepsat odkazy a neni potřeba zápasit s myší).
Tady to neni 300 obrázků, takže ten word nebo writer by mohl být naprosto v pohodě. A výstup do pdf z nich je zcela normální (přímo nebo přes pdf tiskárnu, stojí za to vyzkoušet obojí, výsledky se dost liší, aspoň u vektorové grafiky, fotky by podle mě měly být stejné, tam nemá co vymýšlet).
ještě ze zeptám, jsem jen laik, tak se případně omlouvám s připomínkou..
Nemám už Win, ale přesto, myslím jestli to není stejné u všech operačních systémů..
Není možnost bez jakéhokoliv stahování čehokoliv, jednoduše označit libovolný počet fotek JPG a pravým tlačítek vybrat vytvořit PDF?
Zkoušel jsem to i např. na 20 nebo 50-ti fotkách, vždy to vyplivne jeden soubor PDF a hned a seřazené na stránkách.
Napadá mě několik způsobů (ale zdaleka to neni vyčerpávající výčet):
1. Přes PDF tiskárnu z jakékoliv aplikace na prohlížení a tisk fotek.
2. V nějakém editoru jako např. m$ mord (ev. Lo writer) to vložit na stránky a exportovat do pdf (lo je zadarmo, m$ je placený, ale pokud ho máte, proč to nevyužít)
3. Takové věci se celkem dobře dělají v latexu, na který je třeba progam Texmaker (a spousta jiných bezplatných i placených aplikací). Nejsem odborník na latex, ani v něm normálně netvořím, ale třeba na fotoalbum mě to přišlo jako nejlepší, už jen tím, že fotky zůstávají na svých místech a do dokumentu se dávají jen odkazy (podobně jako třeba v html). Pdf generuje jako výchozí výstupní formát.
prohlížeč obrázků irfan (pro nekomerční použití je zdarma) uložit jako a převod do PDF.
Nebo program PDF 24 je zdarma ke stažení nebo k použití pro převod na webu. Program umí převádět jpg do PDF a opačně.
Navíc v Irfanu lze zadat dávkový příkaz - pro všechny soubory v adresáři ...
Musí to být do jednoho PDF? Velikost takového souboru značně naroste ...
Zdravím vojta,
posunul jste se někam?
Jen se zeptám, mimo ostatních rad, zkoušel jste výše uvedený postup, potvrzený od amper, že funguje i na Win,
označit soubory, pravé tlačítko a dát vytvořit PDF? Myslím že je to na dvě až tři kliknutí, bez žádné instalace čehokoliv.
Zkoušel jste?
@vlsta2: Váš postup pro převod do pdf pomocí virtuální tiskárny (Microsoft Print to PDF) opravdu funguje tak, že obrázky roztáhne na celou šířku stránky, tedy přesně to, co tazatel požaduje. Jsem teď na jiném NTB, tak ten zkušební soubor už nenajdu, ale prostě jsem vzal 4 fotky a poslal na tiskárnu a výsledkem byl pdf soubor o 4 stranách. Jediný problém může být s pořadím stran, v tom bývají Windows dost nevyzpytatelné.
amper, já jsem ale žádný převod pomocí virt. tiskárny nedělal. Jen označil v souborech a pravým tl. dal převod do PDF. A už asi rozumím.. Já myslel jestli to jde u win také v "tento počítač" jako u mac v alias "finder".
Ale v poho. Rád se dozvím jak je to u win.. od sedmiček je nemám.
A u mě, ano také výsledek foto na celou stránku ale pořadí u mě souhlasí. Ale to si myslím že by se popř. dalo lehce zpřeházet. Záleží kolik toho je.
Díky za info!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.