Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod z HEIC do JPG - zůstává pův. HEIC - proč?

Od: amik odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, potřebuji poradit s převodem fotek. Mám několik fotek ve formátu HEIC a potřebuji je převést do JPG. Našel jsem převodník, provedl převod. Když jsem ale dal fotky zpět do složky mezi ty, které už od začátku měly koncovku JPG tak se tam ty převedené fotky nahrály opět s koncovkou HEIC. Dělám něco špatně? Poradíte co? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kritická otázka, v jakém operačním systému to dělaáš ,a jaký správce souborů a program pro extrakci archivu užiješ?

tak je dávej do jiné složky? sice je absurdní absolovat jeden upload a jeden upload když stačí stáhnout program, který převede fotky

a pro oba případy platí, originály zůstanou (z logiky věci po stažení a zkopírování=smíchání s originály i v druhy mpřípadě, že použiješ trivální prográmek program_na konverzi " path/to/origin*.heic path/to/destination"

ostatně je to dobrý zvyk, že ve originál ve výchozím stavu zůstane, přece kdybe se něco pokazilo, a originály by program smazal, byl by větší průser.

111®
hodnocení

0x

A stáhl jsi je v jpg? Předpokládám ze je to internetový převodník. Nebo ho máš nainstalovaný?

amik
hodnocení

Dělal jsem to v online převodníku.Na konci se to dalo zazipovat a stáhnout do PC.Bylo to převedené tak to asi bylo v JPG.Nebo se to musí ještě někde nějak nastavit?
amik
hodnocení

Zazipovaná složka obsahuje soubory fotek s koncovkou JPG... Rozbalím, chci přetáhnout do jiné složky k ostatním fotkám a opět koncovka HEIC...

hodnocení

0x

HEIC je kontejner, který může obsahovat:

- JFIF (JPEG)

- AV1

- HEVC

---

https://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Image_File_Format

hodnocení

0x

V práci jsem měl problém se zobrazením klienty dodaných podkladů s formátem HEIC. Existují na to převodníky, ale asi to není korektní s politikou firmy - takže místo doinstalace nějaké verze z MSStore mi prostě vyměnili NTB a místo W10 mám W11, kde tento problém není.

řekl bych, že problém vzniká z důvodu přednastavených aplikací dle koncovek...

Viděl bych to na dvě varianty - první je instalace programu pro fotky (zoner nebo Photo Commander), druhá je skočit si do nastavení Systém-aplikace- výchozí aplikace - a všechny ty nastavení projít, upřesnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]