Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou vybrat zvukovou kartu

Od: sehes* odpovědí: 12 změna:

Zapojil jsem nedávno babičce počítač. Jak jsem si přečetl, měl by být slyšet zvuk z monitoru.Po zapojení byl slyšet, ale velmi slabě. Proto jsem vybral repro soustavu 2.1. Ta také nehraje skoro vůbec, hlasitost je stále stejná, ať nastavuji hlasitost jak to jen jde. Jediné,co funguje jak má, jsou sluchátka. Napadlo mě, že to může být zvukovou kartou. Nevíte náhodou, jakou zvukovou kartu mám vybrat, aby se dalo z PC sledovat DVD filmy a poslouchat hudba?

Předem děkuji

Jan Kocábek

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

celp*
hodnocení

2x

Uveďte konfiguraci PC a typ zvukovky a také jestli tam nemáte nějakou integrovanou zvukovku.

sehes*
hodnocení

Konfigurace:

procesory:

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+

AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5400+

řadiče zvuku, videa a her: Realtek High Definition Audio

Ram: 2 GB

Operační systém: Windows Vista Home Premium 32 Bitová verze

Grafický adaptér: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430

informace o zvukovce jsem hledal už dřív ale nic jsem nenašel

Předem děkuji

Jan Kocábek

celp*

Chce to nastavit zařízení pro přehrávání.Pravým talčítkem na ikonu reproduktoru. Otevřít zařízení pro zvuk.V odrážce"Přehrávání" musí být nastaveno spuštěno.

sehes*
hodnocení

To je nastaveno, co dál?

Jan Kocábek

celp*

V odrážce přehrávání označit reproduktory.Konfigurovat.Nastavit podle audia(stereo,kvadro,atd.)Dát testovat.Pokud jsou repráky ve správné zdířce musíte slyšet zvuk.

sehes*
hodnocení

ano vše nastaveno, ale zvuk je slyšet mizivě. Pouze sluchátka jdou slyšet normálně.

celp*

No a máš ty repráky ve správné zdířce-zelené?

doplněno 02.05.09 07:32:

Ještě jedna otázka.Jakou hodnotu máš nastavenou na softwahru.Objeví se po najetí ukazatelem na ikonu reproduktoru.

sehes*
hodnocení

ano repráky v zelené a subwoofer v růžový.

Když najedu na ikonu reproduktoru ukáže mi to hlasitost 100.

celp*

Omlouvám se za ten polopatismus.Integrovaná karta je asi v háji.Jestli stačí něco obyčejného tak je to:Genius SM Value5.1(PCI) za asi 286,-Kč
Pokud něco lepšího tak třeba:Creative X-Fi mX Xtreme Audio(PCI)za 1.618,-Kč(Sound Blaster)

Nebo průměr:Zvuková karta Sound Blaster Audigy SE 7.1 bulk.

sehes*
hodnocení

u Sound Blaster Audigy SE 7.1 bulk sem našel napsáno že je zpětně kompaktibylní s 5.1 a 6.1 reproduktory je tedy kompaktibylní i s 2.1 nebo ne?

doplněno 02.05.09 21:55:

Dobrý večer,

moc děkuji. Již ji mám koupenou, ale nevím, jak ji zapojit do PC. Mohl byste mi poradit?

Děkuji předem

celp*

Zvukovka se vloží do volného slotu v ZD .Měl by u ní být kablík na propojení s mechanikou.Není to podmínka.Spustíte PC a nakonfigurujete.Pravděpodobně bude nutné zákázat v nastavení původní integrovanou kartu.Co se týká kompatibility stereo 2.1 pojede.

sehes*
hodnocení

Velmi děkuji. Díky Vám už budeme moci sledovat v počítači filmy i pouštět si písničky z reproduktorů.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]