Nejste přihlášen/a.
Nejde o otázku, ale spíš takový malý průzkum.
Při psaní na klávesnici automaticky mačkám jednotlivé znaky, ale kdyby se mě někdo zeptal kde jsou jednotlivá písmena umístěna tak, kromě začátku klávesnice (QWERTY), nevím. Napište prosím jestli máte někdo stejnou zkušenost. Dík.
Já jsem musela chvíli používat klávesnici, na které byl potisk písmen vypadlý. Když jsem nechala ruce, bez přemýšlení pracovat, bylo to v pohodě. Jakmile jsem očima a hlavou začala něco kontrolovat nebo hledat, byl problém. Mám několik situací, kdy si ruce pamatují, ale paměť už dávno ne. Třeba, jednou jsem sebrala cyganum utýrané, podvyživené štěně. Ruce si stále pamatují to, co držely. Hlava si vzpomene, ale ten pocit a detaily si ruce pamatují a mi naskočí husí kůže po celém těle.
Píšu všema deseti, ale samozřejmě nevím nic. Pokud chci zjistit kde se fyzicky nachází která klávesa, musím si pomalu představit jak píšu a pak na to přijdu. Ale jinak znám nazpaměť i celou "klávesnicovou" abecedu qwertzui..atd. už od dětství. Jen občas se mi tam pletlo v začátcích z/y, když byly v některé době naopak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.