Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odešel monitor nebo počítač?

Od: nicolas odpovědí: 8 změna:
Jak zjistím, jestli mi odešel monitor nebo počítač? Když zapnu počítač, tak normálně hučí, ale na monitoru nic nenaběhne a ten jen bliká. Jiný monitor na vyzkoušení nemám a do města se dostanu až zítra, ale potřeboval bych to vyřešit hned. Dá se počítač spojit s něčím jiným a jak? Mám tablet, notebook... Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pokud je problém v PC, tak dost základních desek má v sobě alespoň základní autodiagnostiku. Při chybě například několikrát zapískají, kde podle počtu zapískání můžete v manuálu k základní desce najít co je za chybu (např. problém s CPU, s pamětí, grafikou, atd.), anebo např. mají grafické zobrazení chyby pomocí LED diod přímo na základní desce. To by mohlo pomoci určit problém, pokud je přímo v PC.

pavel*

Přesně tak tvůrci mysleli na vše i že nepůjde monitor.

Teď jsem asi nepochopil ten komentář. Pokud je myšlen ironicky, tak ta ironie se moc nepovedla. Autodiagnostika je občas skvělý nástroj jak odhalit nějakou triviální chybu. V opačném případě tazateli raději rovnou říkám, že nefunkční monitor tím opravdu neodhalí, pouze problém v PC.

Každopádně mě LED diagnostika při poslední přestavbě PC dost pomohla. Měl jsem stejný problém (monitor bez signálu), ale LED diag. ukazovalo, že je v PC vše v pořádku. Takže se člověk mohl zaměřit dále a následně jsem odhalil, že byl jen špatný kontakt mezi Displayport kabelem a konektorem grafické karty. Po opětovném zapojení vše fungovalo jak mělo...

pavel*

Nikdy nemyslím nic ironicky, ale vážně jsem to potvrdil. Vyznám se v pc více než dobře a kdysi jsem řešil to samé a byl odkázaný si zjistit počet pípnutí a typ, abych zjistil co se stalo a co nejde. Takže tvoje rada je výborná a může se tazateli hodit. On patrně neví o co jde. Jedná se o beep codes BIOSu.

mll
hodnocení

1x

Jestli v něm máte něco nasdílené, koukněte, jestli to vidíte. Zkusil bych reakce na numlock, capslock a scrool lock, můžou být i v režii klávesnice, ale pokud na ně nereaguje, tak je to dost divné.

Počítač by měl hučet a hrabat na disku. SSD neuslyšíte, ale ta kontrolka by měla blikat jako obvykle.

Pokud má počítač HDMI (dost pravděpodobné) tak ho snadno propojíte s televizí (pokud teda ho má i televize, navíc televize tak posledních 15 let mají běžně i DVI a VGA vstupy).

Možností je více, ale pokud něco odešlo, tak to stejně jinak než koupí nového (nebo opravou) nevyřešíte o moc rychlejc.

pavel*
hodnocení

0x

Pokud monitor bliká vidím to na chybu systemu. Co zkusit připojit TV dnes má každá port na pc.

tj
hodnocení

0x
Jak zde radí ostatní. Připojte to k TV (nevěřím, že vaše TV nemá HDMI) a pokud se nic neukáže, je v háji PC. Potom to musíte zanést někomu, kdo to opraví, protože mohlo odejít ledacos, nejen grafika.

kare
hodnocení

0x
Tak připojte na vyzkoušení monitor k notebooku. *frajer*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]