Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení ceny PC

Od: billy odpovědí: 3 změna:

Zdravím, chci prodat starší PC, můžete mi prosím poradit s cenou? Děkuji

CPU: Intel I5 9400F 2,9GHz

GPU: MSI nvidia GeForce GTX 1660

RAM: Hyperx 16gb DDR4

Zakladní deska: MSI B360 gaming plus

SSD: Samsung 250gb 860 evo

HDD: Seagate barracuda 1tb

Zdroj: Be quiet system power 9 - 400w

+prohnutý herní monitor aoc 27" QHD 2560x1440 165Hz, odezva 1ms

+prohnutý herní monitor aoc 24" full HD 1920x1080 144hz, odezva 1ms

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

frantiseklams
hodnocení

4x

Nejzákladnější i5 z přelomu 2018/2019 společně s druhou nejlevnější grafikou své řady. SSD akorát tak na systém + mechanický disk. Osobně si myslím, že takový PC má hodnotu něco mezi 6-8tis, spíš bych se držel při té spodní hranici.
Skoro bych řekl, že se jedná o nějaký "setový" PC, který má být zajímavý pro lidi, kteří tomu moc nerozumí, ale ve výsledku moc parády nepředvede.
V monitorech se neorientuji, takže cenu neporadím.

hodnocení

0x

Nabídka PC je příliš široká na to, abyste byl spokojen s cenou prodeje. Podle inzercí je spousta podobných PC v nabídce v částkách 7-9tis... ale jsou tam dlouho - a víte proč? Protože to za tu cenu nikdo nechce koupit.

Monitory "prohnuté" jsou módní záležitostí a ne každý je chce kupovat. Ceny jsou opět od 2 do 4 tis za použité - nabídky sice shlédnuté lidmi, ale měsíce bez prodeje.

Záleží tedy na vašem času a potřebě peněz. Můžete teoreticky mít štěstí a komplet prodat za 10tis... ale taky můžete čekat měsíce a nemít nic, jen nepotřebný bordel v domě.

Tipnul bych si, že komplet za 8 tis by měl být prodaný do měsíce. Za víc to bude jen stát v rohu...

Já např. měl od zaměstnavatele kancelářský 24" monitor vnucený za 100Kč. Tak jsem vzal 3, kdyby někdo chtěl.. a po pár týdnech nabízení bez reakce jsem monitory rozdal v okolí - přímo vnutil, takže jsem jim ještě koupil kabel a našel levnou dokovací stanici.

pavel
hodnocení

0x

Tak tady jsem dlouho nebyl koukám stále stejná sorta. A abych odpověděl na otázku : 4-6 bych dal, protože to zase už není taková pila. Dnes takový už na internet a straší hry atd. a klasické používání na to může sloužit ještě dlouho. Zrovna mi shořela grafika včera, takže tu máme zase po letech update. Celkově pořádnou pilu zejména grafiku. Sice už jsem nechtěl hrát, ale nové hry jsou některé fakt pěkné a dám si něco. Dále jen dodám, že hrát na minimální detaily nemá význam. Obětovat peníze navíc význam má. Nové hry v novém enginu mají neuvěřitelně nových prvků a detailů, které starší karty neumí a tím je hra velmi ochuzena a i když graficky nevypadá zle, tak na kvalitní kartě je ten obraz úžasný a 4x lepší a reálnější. Na grafice nešetřit. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]