Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Celkové obnovení PC

Od: cekrops® odpovědí: 7 změna:

Zdravím. Jelikož je mé PC čím dál tím pomalejší a žádné antiviry atd nejsou dost účinné,tak bych chtěl vše na PC smazat a potom znovu nahrát. Instalační cd Windows mám a ostatní programy si nahraji znovu z netu. Ale nevím přesný postup abych to vše nesmazal a potom mě to nešlo z Cd nahrát.Prý se tam musí napřed něco nastavit. Já vím-je to ostuda-každej to zná , jen já ne... :((( Díky za radu!

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ondrasek*
hodnocení

3x

No nic nikdo ti na otázku neodpověděl tak se do toho musím pustit sám.

Pokud jsi se tedy rozhodl smazat OS win tak to znamená naformátovat disk ( jinak to nemá smysl dělat viry atd tam zůstanou)

jako první restartuj PC, po zapnutí mačkej tlačítko DEL ( u některých PC to bývá F nebo F10) najede ti BIOS , tam musíš najít záložku BOOT a na první místo nastavit CD ROM ( primary boot )

v této chvíli musíš nastavení uložit - exit with save. pc se zase restartuje , do mechaniky vložíš CD a už pouze postupuješ podle toho co ti to píše, je to asi na 20min až 1h podle výkonu PC

jabraka*
hodnocení

2x

Cekrops.

Žádná ostuda to není,pokud chceš takto zasáhnout do systému,raději to nech někomu zkušenému.Ale pro začátek by ti mohlo pomoci jen obnovení systému.Dosáhneš ho v nápovědě,technické pomoci.Klikneš na obnovení systému.Až se ti objeví kalendář,nastavíš datum,kdy se ti zdá,že systém pracoval ještě dobře.To datum označíš,jako bod obnovení.Klidně můžeš jít i rok zpátky.A pak jen čekáš,až systém dokončí práci a vyzve k restartu,nebo ho provede sám.

Než se ale do toho dáš,odinstaluj všechny programy,které už nepoužíváš,nebo je můžeš snadno znovu nainstalovat.Proveď to za pomoci ovládacích panelů.JABRAKA

lidka*

Jaroušku díky,díky. *placni* Konečně i se mnou někdo mluvil česky. Oni ti hoši, co si vědí se vším na síti rady, tak asi mluví (alespoň pro mne) experantem. Já jsem včera chtěla být "in" a nainstalovala jsem si nějaký doporučený nový Explorer? pak tam na mě vykoukla Lištička a tak jsem si také nechala říct a najednou jsem tam měla úplně jinou lištu, sice takové hezčí písmo, ale jinak jsem z toho byla paf! *bzum* Šlo to sice, ale ... A přečetla si Tvou radu na celkové obnovení PC a světe div se, já to zvládla hodit vše o jeden den zpátky a zase mám svůj internet. *ua*Takže ještě jednou díky a všem krásný májový víkend! *slunce*

doplněno 01.05.09 10:24:

omluva: správně esperantem

alf*
hodnocení

2x

zkus obyčejný ccleaner. Nejdřív s jeho pomocí odinstaluj vše nepotřebné potom pročisti registry a uvolni místo na disku. Neboj, program mluví česky. Reinstalace systému, to je až poslední krok. Neinstaluj všechno co vidíš nebo co je na různých CD u časopisů. Mě jedou win už třetím rokem a vypínám comp tak jednou za týden, většinou kvůli nějaké aktualizaci která si to vyžádá. Předchozí win jely dva roky. Pak jsem měnil počítač.

Před reinstalací nepotřebuješ moc věcí, jen zálohovat data (včetně plochy kam mnoho uživatelů ukládá data, čest vyjímkám)

instalační disky jak k systému tak k desce, kartám ... no a samozřejme k software. Po reinst si zapni, pokud nemáš, bod obnovení jak radí Jabraka.

151*
hodnocení

2x

Pánové ti už odpovídali, jak napravit vzniklý špatný stav... Já ti dám radu, co dělat, aby se tento stav neopakoval.

Je dost výhodné mít na tvém domácím počítači DVA uživatelské účty. Jeden se všemi právy, jeden s omezenými. A vždycky, skutečně pokaždé, když jdeš "jenom na internet", nebo "jenom hrát hry" a takové věci, tak vždycky používej jen ten omezený účet.

Administrátorský účet použiješ jen tehdy, pokud budeš potřebovat nainstalovat novou aplikaci/hru nebo když budeš chtít udělat nějaký zásah do systému.

Zdá se to možná jako jednoduchá rada, ale je to dost účinné! Nejlepší léčba je prevence :)

celp*

Přeinstalace je dobré řešení,ale nejlépe je vyměnit HDD za nový a provéct prvoinstalaci.Navíc při stejném operačním systému si můžu z původního disku vzít kdykoliv co budu potřebovat.A když už bude kompl otevřený může se pořádně vyčistit od prachu a pavučin.

Z hlediska techniky- záleží na stáří disku, ale osobně považuji za spolehlivější 2-3 roky starý disk než kupovat nový. Disk když klekne tak většinou dost brzo (třeba do roka) a nebo drží hoooodně dlouho...takže bacha na to (tedy pokud rapidně ten disk nezvětšuji, tak to člověk musí přežít).

P.S. kompl prosím neeee

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]