Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nas server ztráta hesla

Od: jarinfaltas® odpovědí: 14 změna:
Prosím o pomoc ,na NAS Serveru se mě podařilo ztratit heslo a nemohu se dostat tím pádem do nastavení je to zablokovaný pro více neplatných pokusú

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Děkujeme za informaci.

hodnocení

0x

Typ NASu a/nebo konfigurace diskového pole?

hodnocení

synology DS 218j

hodnocení

0x

Když máš NAS server, tak znáš jeho značku a výrobce. Takže první krok je vzpomínat.

Druhý krok je prohlédnout fóra a hledat podobný problém.

Třetí krok je reset NAS serveru do továrního nastavení a tím ztráta všeho nastavení a asi i všech dat.

Takže pokud máš více možností přístupu (více uživatelských účtů, tak musíš vyzkoušet všechny možnosti a pokusit se zachránit si aspoň data.

Když máš neplatné pokusy, tak je to možná vázané na tvoji IP adresu. Takže když si změníš IP adresu, tak můžeš zkoušet dále. A taky záleží na tvém nastavení počtu neplatných pokusů a době blokování. Ale to musíš vědět ty, jak sis ty pravidla nastavil.

U jednodiskového NASu jsou data na disku ... u více diskového samozřejmě také, ale už není tak jednoduché se k nim dostat.

hodnocení

zkusím ještě na jiném zařízení , ale to heslo asi opravdu nedohledám , jejspíš jsem si ho špatně uložil do poznámek v telefonu

pravec
hodnocení

0x

Tohle by mohlo pomoct, kdyby ztratil přístupové údaje k synology account na webu.

Domácí zařízení NAS funguje nezávisle na netu a pro přístup potřebuješ "pouze administrátorské jméno a heslo".

ale já se tam vúbec nedostanu , když otevřu DSM co mám na ploše tak to chce to přihlášení a to heslo co já mám poznamenané nefunguje .

kmet
hodnocení

0x

Pokud to píše že nejsou dostatečná oprávnění, nebo přístup zamítnut nemusí to být špatným heslem. Celkem nedávno proběhla aktualizace Windows, která tyhle problémy dělá se starými linuxovými zařízeními.

tak nezbývá než celý to restartovat a jet od znova?

harry
hodnocení

0x

záleží jak je nas nastavený. Za poslední 3 roky se hodně posunuly možnosti autentizace, je možné používat dvoufaktor.

Pravděpodobně se pouze zablokoval přístup z dané IP na nějakou dobu, kolem 15 minut.

pokud si fyzicky u nasu, můžeš provést reset (asi podržením tlačítka). nepřijdeš o data. Je to v manuálu, resetují se pouze login údaje pár věcí asi

(postup znám pro QNAP, tady to může být jiné)

Děkuji za informace , uff , ale je to opruz synology nas používám 5 let a tyto problémy jsem nemě nikdy

hodnocení

tak najednou to šlo v pohodě přihlásit, nechápu to a není to porvé
i tak díky za komenty,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]