Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Scandisk

Od: kuba.ku odpovědí: 4 změna:

Zdravim, mohl by mi nekdo poradit jak zrusim, aby se mi zapinal "modrý scandisk"? To je ten co nabíhá před načteí OS.

V prubehu scandiskovani se mi vzdy sekne PC, a musim jej resetovat a pak predcasne ukoncit scandisk.

Lze to tedy nejak zrusit, pouzivam Windows 98 SE.

Dekuji za odpoved.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

derek*
hodnocení

0x

WindowsCommandScanDisk.INI
Tam si muzes nastavit, co se vsechno ma kontrolovat, opravovat automaticky apod.
Takze nastavit a pak v pripade potreby ScanDisk proi startu probehne, opravi a nebude cekat na zadne potvrzovani.

nebo natvrdo vypnout v msdos.sys , Sekce: [Options], povel: AutoScan=0 (=1 to scandisk zapne).

kuba.ku
dík, vyzkouším a už ten zmetek nebude otravovat :)

laden*
hodnocení

0x
jde to i takto:start-programy-příslušenství-systémové nástroje.tam na záložce nástroje zvolit pomůcka systémové konfigurace a na záložce obecné dát upřesnit.tam jsou pak zaškrtávací položky kde lze zvolit zakázat použití programu scandisk po chybném vypnutí.
jestli to ale delá pokaždém spuštění i po správném vypnutí tak bych jeste zkusil stahnout utillitku ze stranek výrobce HDD a zkusil bych otestovat HDD jestli nemá nejaký problém.jestli test neco objeví tak bych šel HDD reklamovat.

kartacek*
hodnocení

0x
To jsou ty Wokna :) ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]