Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze spustit OS, plný HDD?

Od: 123 odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, zálohu (starší) mám, ale nechal bych to až jako poslední možnost...
Stala se mi podivná věc s notebookem. Mám Windows 10 a dva fyzické disky, C systém, D data. Na C mám asi 50GB volných. Na D jsem dnes ukládal nějaké věci a z 1TB zbylo asi 15GB volných. Bohužel jsem od notebooku odešel a přestože se ten disk neměl(!) zaplnit celý, z neznámého důvodu se tak stalo. Přišel jsem k němu a obrazovka byla černá, systém zamrzl a žádná reakce. Musel jsem ho natvrdo vypnout a po zapnutí se zobrazilo načítání Windows a před obrazovkou přihlášení opět černá obrazovka a konec. Ani žádná chybová hláška.
Nouzový režim nic neopravil... Pomocí chkdsk by měl být disk D fyzicky v pořádku, i se na něj přes příkazový řádek dostanu.
Může způsobit trvalý pád systému plný nesystémový disk? Nebo je chyba neznámo kde, ale ten plný disk je jen souhra náhod? Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Zkontroluj zaplnění C, projeď disk přes smart - může být i vadný.
123
hodnocení

Disk C má volných asi 50GB... zobrazí se start Windows a před přihlášením uživatele černá obrazovka. Zkusím tu kontrolu, tu jsem udělal jen pro D.

mathew
hodnocení

0x
Jak víte, že se zaplnil celý, když byla černá obrazovka? Navíc je to jedno i kdyby byl plný i disk C tak se to zapne, takže problém bude jinde.
123
hodnocení

Vím to, protože mám bootovací recovery flashdisk. Není tam bohužel přímo správce souborů, ale přes příkazovou řádku ten disk D vykazuje 5MB volného místa a žádné chyby...

123
hodnocení

Tak problém vyřešen obnovou bitové kopie zálohy a přišel jsem na to, v čem byl problém - ten den jsem ještě provedl aktualizaci ovladačů grafické karty... Což mě nějak nenapadla souvislost, ale je to tak. Nvidia verze 572, zkusil jsem nižší (566) a dělá to taky :( A ten disk byla asi jen souhra náhod...
fullhd

Plný hd začne Win 7 hlásit pod 200 MB volného místa.

123
hodnocení

Je to možné. Jenže já jsem u toho notebooku zrovna nebyl (aktualizoval jsem ty grafické ovladače a pak jsem kopíroval soubory s tím, že místo tam zbýt mělo) a když jsem přišel, viděl jsem už jen černou obrazovku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]