Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč se ta elektronika tak s3w?

Od: herd® odpovědí: 8 změna:

chtěl jsem zapojit 2.5" SATA disk v externím rámečku pro 3.5" disky (momentálně nemám jinou kombinaci ani noťas, který by ho pojal) . Rámeček má ještě vstup pro 12V DC (1m drlouhý od krabičky do 220V) , to jsem samozřejmě zapojil, ale napadlo mě, zda je zdroj chcíplý..

Ležel rok v šuplíku
Téměř bingo, kabel funguje jenom když se natočí do jedné polohy (multimetrem měřeno)
do to ho, usb-c nabíječka chípla do půl roku, opět funguje jenom když se s C-kabelem zašverchá= visí v jednom směru
- napájení od dokovací stanice, taky konektor USB-C, ale nějak začla vyflusávat, opět problém byl v nevyměnitelném USB-C kabelu! TAky ležela 2 roky šuplíku!
-to samé, do 3 let mí přestal fungovat jít router, válcový 5V konektor,: tentokrát chcípnul přímo zdroj. (500mA x5V)
-vyjímka je router, fungoval 12 let, potom začal "zapomínat", přestal forwardovat, potom fungoval napůl jako auto bez funkční brzdy a se zaseklým převodem. Nějakýma hackama ho lze přivést k funkci, ale taky to je na draka.

už mám asi pátou USB-C nabíječku, půlka z nich nefunguje hned po doručení

proč se ty zdroje tak kazí? vypadá to ,že vydrží tak rok až 4 roky ,pak se podělá konektor nebo odejde kabel/překroutí se, nebo odejde tištěnák

Jako u něčeho si kabel přepájím, ale nebaví mě to někde to nejde a pájet USB-C je o nervy

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

kabelů mám šuplík a průběžně to přebírám, vyhazuju

Snažím se kupovat ty nejjednodušší varianty - a nejlevnější.

Proč se ta elektronika tak s3w?
hodnocení

To jsem tak chtěl napsat: (pro nabíjení a každodení
užití)nepoužívejte drahé kabely (plnohodnotné USB-C 3.2 Gen2x2) , které stojí běžně kolem 500 , ale ty určené k nabíjení, kterých nebude tolik líto (a dávají se k každému smartphonu a každý jich má klubok)
nechtěl jsem psát:používejte na běžné použití/nabíjení ty nejlevnější, protože zase ty nejlevnější jsou kvalitou tragédie (mají hlavně velký odpor)

kdosi
hodnocení

0x

Pokud je to v záruce, tak to reklamuj.

Pokud jsi koupil to nejlacinější s dvouletou zárukou, tak slav, že to až dvojnásobně přežilo zaručenou dobu funkce.

hodnocení

nabíječky jsem reklamoval úspěšně, ale taky mě to už napopátý přestalo bavit.

hodnocení

0x
Holt, asi máte nějakou smůlu, u mne běží veškeré nabíječky, routr, atd ...,už pána klacka a žádná porucha, nebo závada se nekoná.*nevi*
hodnocení

To jo, 90% věcí běží bez problému, některé i přes 20 let , ale tohle je neposedná menšina , na kterou se stačí špatně podívat. A když nad tím přemýšlím, to co jsem vyjmenoval, jsou věci mladší 7 let (hroli hraje i zapomnětlivost, před 20 lety bych napsal to samé)

riva
hodnocení

0x

Dost často to je majitelem. Mobil se snažím nabíjet jedním kabelem (+nabíječkou), konektory se nesnažím viklat do všech stran, dbám aby se tam nedostal bordel, kabel odpojuji ne tak, že tahám za něj, ale za zesílenou část u zdířky, nabíječku nemám pod peřinou, ale tak, aby se chladila.

hodnocení

Právě že mě neznáte, já se k eletronice chovám šetrně, (čekání ne teploty, žádná hrubá síla) propojovací vyjímatelný kabel mi nikdy neodešel. Nikdy nevěším telefon k nabíječe, že visí dolu a páčí konektor. Ale pak mám známého, který mi vracel 2 nabíječky , že mu odešly do půl roku a 1 kabel mi do roku vrátil v stavu ,že se ten kovový koneček viklal o 3mm a samozřejmě je sotva použitelný.
^týká se USB-C kabelů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]