Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lan/wan

Od: jakoubek odpovědí: 16 změna:
Dobrý den,
Prosím vás k čemu slouží ta čtvrtá zdířka s názvem lan/wan
Na ty první tři můžu připojit tři zařízení o tu čtvrtou tam zapojím co?
Děkuji

Lan/wan
Lan/wan #2

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na tu čtvrtou si také můžete zapojit zařízení, stejně jak na ty první tři. Je to také LAN port.

hodnocení

0x

Ve vašem případě, když máte sim kartu, tam můžete zapojit 4. zařízení.

Nebo naopak, když nebudete mít simkartu, tak tam připojíte modem jako zdroj signálu. A připojit vedle můžete jen 3 zařízení.

Jaký modem? Modem je uvnitř. Poskytovatel se připojí na WAN.

To že má tento přístroj bezdrátový LTE modem neznamená, že nemůže fungovat jako klasický router s připojením k jiné síti (DSL, optika, kabelovka) pomocí příslušného modemu.

Na to ten konektor LAN/WAN tam je.

Když mám např. doma 1Gb optiku, tak se nebudu primárně připojovat na 150Mb LTE.

hodnocení

0x

AC750 Wireless Dual Band 4G LTE Router (Archer MR200)

Návod zde včetně obrázků:

tp-link.com/...

Ty porty jsou jen 10/100 Mb/s

jakoubek

a šlo by z jednoho routeru do tohoto routeru zapojit kabel a tento používat v jiné části zahrady o cca 30metru dál?

poněvadž z hlavniho roteru signal na konec zahrady nedojde signal na využití kamery

Ano, routery propojit LAN -LAN a na tom na zahradě vše vypnout, nechat jen zapnutou WiFi se stejnou sítí, stejným heslem, jen s jiným kanálem než je na routeru doma.

jakoubek

jenyku

propojim a co a kde vypnu? jak nastavim jiný kanal? nechápu,prsím vysvětli

V administraci routeru, tam všechno nastavíš.

Krátké povídání jak na to je mimo jiného i tady.

rychlost.cz/...

jakoubek
25.02.25 21:37

ok dekuji

Mám takhle propojený tři routery, holt velkej barák a ještě větší zahrada, navíc síť pro mě a síť pro hosty, funguje to bezvadně.

krtek6
hodnocení

0x

WAN je vždycky přívod do toho routeru po kabelu... LAN je pak to co rozděluje WAN...avšak pokud ten router má přívod dat přes tu SIMku, tak ze z toho stává jen další LAN port

Obávám se, že pro použití WAN by se to muselo nastavit jako bridge ...

krtek6

nepopírám...já to bral obecně...velmi obecně ...WAN je v 9/10 přívod

hodnocení

0x

Ne všechn můžeš zapojit zařízení.. 4.port "je programovatelný", to znamená, že si v nastavení, zvolíš, zda bude v bridži jako ty tři předchozí a nebo zda půjde o samostané síťové rozhraní , pravděpodobně typu wan, to znamená defaltní brána sdalšíma featurama jako NAT v nastavení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]