Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Call of duty United Offensive - zamrzání, sekání

Od: lukaso358 odpovědí: 10 změna:

Ahoj,
Call of duty 1 datadisk united offensive - po spuštění hry se hra strašně seká, už uvodní videa, pohyb myši v menu trvá cca 5s. Když se povede hra spustit v určitém směru pohledu hra také zamrzá ale když se podívám např dolů nebo někde do sítnu tak běží...
Každopádně je to nehratelné/nepoužitelné. Je to stará instalačka, žádný steam, nejnovější patchy jsem též stahoval.
Nevěděl by někdo co s tím?
Starší NTB Asus
Windows 10
I3 3110M 2,4ghz (4 jádro)
6gb ram DDR3
intel HD Graphic 4000
Call of duty 1 i 2 běží bez problémů, stejně tak fungoval normálně Medal of honor. Ovšem tam byl problém stejný problém s datadisky (Spearhead/breakthrough)- po spuštění se sekalo menu i hra, ovšem na všechny problémy jsem našel opravné soubory opengl32.dll. A hry běží jak mají.
Je to letitá hra, ale už vlastně kus historie, ale i na těchto integrovaných grafikách od Intelu jsem jí viděl běžet, oč divnější je že ostatní i základní hra běží bez problémů, Co jsem ovšem googlil stejný problém lidé mají ale řešení jsem nenašel.
Díky za váš čas.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

beko
hodnocení

0x

Tohle video?

,pak případně toto pcgamingwiki.com/... ( je tam vysvělteno jak na lagy,jak na multicore podporu,ale je to jen anglicky a pro Call of duty ne speciálně na ten datadisk - ale možná se dá z toho něco vystudovat..)

lukaso358
Video vyzkoušeno to jsem zapomněl zmínit. Bohužel...
Nejpodivnější je ze vše ostatní na stejné platformě běží nebo se povedlo opravit...
Tohle jediné zůstává záhadou. Ovšem i pro lidi co si to nové zakoupili na steamu. Takto to vliv nemá jestli je to historická instalačka nebk tohle.
beko

Patch 1.5 tam asi máte. V menu datadisku,přímo ve hře to ukazuje verzi 1.41? Máte tam CZ nebo hrajete bez? Porovnat strukturu adresáře základní hry COD a datadisku co je nápadně jinak? Pak taky Vsync může dělat problém. Zapněte něco co sleduje FPS ve hře a koukněte kolik FPS to ukazuje v zakladni hře a datadisku. Alespoň zjistíte jestli máte zaplý v základní hře Vsync,jestli tam bude 60FPS? Jako asi to bude v pohodě i ten vsync,protože by to až tak necukalo. Nebo máte nějaký antivir co běží v pozadí,případně Firewall.Kdyžtak se odpojit natvrdo z netu,vypnout firewall (úplně ho ukončit třeba přes Alt Ctrl..,když bude furt držet..) a zkusit datadisk COD,a i základní hru. Nebo vypnout hardwarovou akceleraci zvuku,vypnout ve hře zvuk jestli jde? (ne jen ztišit - ale nějak disablovat..) To sem hrál někde před 20 lety.:) Tenhle datadisk sem dojel jen jednou a stačilo(obtížnost mi přišla přestřelená) a myslím že na konci sem musel použít cheaty.Jestli to bylo ale v tom datadisku..? Vím jen že se tam musel bránit nějaký barák,zkusil sem asi 10x a pak už na to neměl nervy.. Pak mě ještě napadla ta integrovaná grafika,ale základní hra zase jde tak nevim.Možná podívat někde na požadavky,requirements hry (datadisk jestli má jiné pořadavky?).

beko

Tady sem koukal na nějaké video,kde to přímo hraje na Intel HD Graphics 4000. A je tam vidět i jak to má nastavené v menu.jestli tohle pomůže?

lukaso358

Tam je oříšek se do toho nastavení i dostat, když myš už v menu jede stylem uděláte pohyb 5s se nic neděje...pak se pohne a než najedete na nastavení je na pár minut :). To sekání je už v uvodním videu, menu...
Je to záhada, ano ta grafika nejspíš, ale když ostatní jede bez problémů či jde opravit souborem (v případě MOHAA)...
Já si to před 20 lety nezahrál, tak přišla myšlenka to dohnat.
ano nejnovější patch, v menu to ukazuje 1.41. Mám tam češtinu + jsem chtěl dabing od Phoenixe.

beko

Zkusit to na zkousku celé přeinstalnout bez té CZ? Jestli to máte v ProgramFiles... tak tam nedpoporučuji pro jistotu dávat. Spouštíte to v nějaké kompatibilitě? (Případně porovnat s hlavním COD jestli se pouští v jiné kompatibilitě? - nebo žádné?)

Jak jste to instaloval přesně za sebou? Napište přesný postup jak jste dával patche + samotné hry a CZ za sebou. A kam jste instaloval datadisk. Do adresare hlavni hry?

lukaso358

Nejdříve jsem měl COD 1 - "starou" záluhu, to jsem ani neinstaloval - stačilo "přetáhnout" složku z disku.
Datadisk jsem u nenašel, tím jsem si vypomohl instalačkou - která nainstaluje komplet základní hru včetně patchu i datadisk. Přeinstaloval jsem to několikrát
Ano kompatibilitu i přejmenování na "Mohaa" jsem zkoušel.
zkusil jsem i použít ten opravný "dll" soubor z MOHAA -> potom hra zahlásí problém s grafickou kartou a nespustí se vůbec.

beko

Tak nevím..Zkoušel jste tu hardwarovou akceleraci zvuku,nebo nějak disablovat zvuk? Vím že mi to u něčeho takhle dělalo. U zvuku ve hře sem dal disabled a bylo po cukání. Jinak co sem zjistil,postup je takový: Nainstalovat COD
,nainstalovat COD patch 1.5,nainstalovat CODUO,nainstalovat patch CODUO. Pak to zkusit nejdříve bez té CZ...

Jinak ten multicore fix jste zkoušel? Ale už tam možná je automaticky.

1:Go to the configuration fil/.... = najít uoconfig.cfg a případně zkusit porovnat rozdíly mezi config.cfg souborem! (třeba tam půjdou vyhledat rozdíly,když základní hra je ok). Základ i datadisk mají vlastní configy co píšou v diskuzi na steamu. Nebo ještě zkusit zalohovat stranou uoconfig.cfg, pak ho smazat (ne zálohu) a třeba si pak ten datadisk vytvoří už nový config soubor až se UO spustí? Když to nepůjde vůbec,zálohu tam vrátit...

2:Open config.cfg (uoconfig.cfg for United Offensive).

3:Change seta r_smp "0"to seta r_smp "1"(možná ale už bude)

4:Save the file.

lukaso358
hodnocení

Config jsem zkusil i zkopírovat z COD 1 je to stejné jen se změnila "tapeta" plochy, zvuk netuším ale ten běží normálně...
Pořád vidím zradu v nějakém opravném souboru...(Viz ty které byly pro MOHAA - opravily problém se sekáním, i s zobrazením mlhy). - opengl32dll - nahle se vše přestalo sekat a běží to hladce...
něco takového chybí dle mě i tomuto datadisku

beko

Zkuste ten config u obou? souborů ještě smazat (nejdřív zálohovat). Pak spustit jak základní hru,tak i datadisk znova.. Asi to taky nepomůže,asi jste i zkoušel,ale co kdyby. Jinak pak už strýček Google.., youtube atd...Už mě nic nenapadá.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]

...