Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odinstalovat z NTB s OS Win8?

Od: fr odpovědí: 27 změna:

Kdo poradí, prosím, jak na NTB s Win8 oddinstaluji prohlížeč (753 MB to má) Modzilla? Při běžném postupu se mi to nedaří, objeví se hlášení "Nechcete místo toho REFRESH Modzillu"? - čili ne a ne to "dát pryč"... díky za rady

27 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Není to náhodou Mozilla?

V nastavení - výchozí aplikace - nastavit výchozí prohlížeč

Vyberete si z nabídky prohlížeč, který vám vyhovuje ...

How to change the/...

hodnocení

1x

Nechcete to sice slyšet, ale W8 byl snad nejhorší systém od woken. To nejlepší, co pro majitele můžete udělat, je zálohovat potřebná data (předpokládám, že tam nebude mít maximálně fotky ptáčků) a celé zformátovat, nainstalovat W7.

fr
hodnocení

už jsem to možná našel sám : Odinstalace probíhá rovnou ze Startu

Prozatím Windows 8 umožňují odinstalaci programů rovnou z hlavní obrazovky. Přejděte tudíž do nabídky Start a některou z aplikací vyberte pravým tlačítkem myši. V tu chvíli se objeví nabídka, jejímž prostřednictvím se dají dlaždice ovlivnit.

... nebo, pokud to HW dovolí, Windows 10

jano123

Vykašlite sa na všetky windovsy, stiahnite si nejaký

Linux napr. LinuxMint 21, máte tam firefox, a veľa ďalších veci,

s ovládačmi tlačiarni nie sú problémy, a mohol by som pokračovať...*alene*
Vykašlite sa na Mrkvosof, Mozillu, prípadne aj Modzilu...*klik*

halamus

Tučňáková fóra jsou plná dotazů typu jak zprovoznit...

Naštěstí wokna fungují jako dobře namazaný stroj a nikdo nemusí nic řešit podle různých internetových fór.

Nesmysl, Win8 funguje co se týče základních věcí prakticky stejně.

@jano123
Koukám že jste též jeden z těch, kteří prostě Windows nezvládají, poněvadž je nad jejich mentální schopnosti, a proto každému budete radit, ať se jich zbaví *uspech*
Stim nemohu než nesouhlasit, Win8 jsou stejne jako Win7 spolehlivost nic neblblo jako na win 10,11 akorát tam je to metro které lze vypnout a funguje bez potíží jak w10,w11. Zajímalo by mě co je na něm tak horšího jen bohužel kvůli špatnýmu marketingu se moc dobře bohužel neprosadil.

halamus
hodnocení

1x

Co je to Modzilla? To neznám.
Tipuji, že jde o prohlížeč Mozilla Firefox a ten "můj" má 261 MB (Win 11, 64 bit, bez doplňků).
Víte vůbec, co děláte?

Můj tip, instalace nabobtnala a angličtina se tam dostáví kvůli doplňkům v en jazyce.

fr

samozřejmě, že vím... úkol zní : ZBAVIT se Mozilly - 753 MB velký program ODINSTALOVAT. S počítačem stolním pracuju 25 let, vadí mi, že se neobjeví klasické okno ODINSTALOVAT ale REFRESH MISTO ODINSTALACE? čili snaha, aby tento program NEBYL odebrán... takže na "NEXT" vůbec už ani nemačkám - nebo mám? Věkem jsem téměř 60, odinstalace jsem dělal x krát - vždy za pár minut - a teď? je pravdou, že s Win8 mám jen pramálo zkušeností, proto se ptám zde

Asi vám systém nedovolí Mozillu odinstalovat, pokud je nastavena jako výchozí prohlížeč.

Vyberte jinou výchozí aplikaci a pak teprve v přehledu programů dejte odinstalovat.

hodnocení

0x

Win8 jsem neměl, ale obecný postup je stále stejný.

Nastavení / přidat nebo odebrat programy a v seznamu najít to, co chceš odinstalovat.

Když to tudy nejde, tak nouzový režim a předchozí postup.

A na tom počítači musí být nějaký výchozí prohlížeč webu.

To máš tak malý disk, že chceš kvůli 753MB odinstalovat prohlížeč? Asi by bylo moudřejší pročistit počítač (pevný disk) od nahromaděného balastu a nebo uvažovat o koupi nového pevného disku s aktuální kapacitou.

fr
hodnocení

Neustále se tam "vnucuje" angličtina, v prostředí Modzilly, proto tento prohlížeč na tomto NB chci opustit. A nejde to. Proč asi, přemýšlím, to nabízí místo odinstalace ten REFRESH? Nerozumím ... Není to můj NTB, žádné jiné otázky, prosím

thetruth

Já mám otázku. Kdo svěřil NTB na úpravu někomu, kdo tomu nerozumí očividně také ani za mák? Ani neumí správně napsat jméno prohlížeče. Sorry, ale jako jestli nejste schopen odinstalovat aplikaci, anebo změnit v nastavení preferovaný jazyk prohlížeče, tak se v počítačích nehrabte. Natož v cizích.

Tohle není otázka, jen úvaha: počítač není můj, ale přesto mi v něm vadí prohlížeč,-tak ho tam nechám a dočasně si nainstaluji prohlížeč dle svého výběru.
12.02.25 14:15
thetruth: *palec*
petrm

Jazyk se dá nastavit ve volbě Nastavení, pokud není čeština, dá se přidat volbou Přidat alternativy.

Pro odinstalaci asi musíš být přihlášen jako správce. Pokud je to nějaký firemní NTB, měl bys požádat nějakého správce IT ve firmě.

fr
hodnocení

TOTO mi to nabízí, jakési "REFRESH" místo klasické Odinstalace... nemá přece význam mačkat "Next"

thetruth

Vadí vám prohlížeč v cizím počítači, tak mu ho odstraníte (co když tam má třeba jen uložené své údaje, hesla...), a vnutíte mu nějaký svůj "vybraný". Zopakuju to, a i přes své přesvědčení přidám Caps Lock, protože to tady asi jinak nejde - NEHRABTE SE V POČÍTAČÍCH, NATOŽ CIZÍCH!

Bez svolení se nikomu aplikace nemažou.

fr
hodnocení

Je to v rámci rodiny... nestarejte se... 80letý člen rodiny mě o to požádal... řešíme JAK odstranit... nic jiného

hodnocení

0x

Zkuste použít Revo Uninstaller. Co si pamatuju, tak odinstalátor ve Windows nikdy nefungoval dobře.

fr
hodnocení

D ě k u j i , objeví se mi "NECHCETE REFRESH místo odintalace?"

Mimochodem, vadí mi všechny ty komentáře kolem, 80letý člen rodiny mě o tuto službu/odinstalaci Modzilly požádal, jeho NTB vykazuje stav, který jsem popsal... děkuji

Tohle Revo Uninstaller určitě nehlásil *zmateny*

stejně jak píše @hlada - použijte Revo Uninstaler. Osobně jej používám už mnoho let a potvrzuji, že se na nic neptá a odinstaluje přesně to, co požadujete a nabídne i odstranění zbylých souborů. Jediná jeho otázka směrem k uživateli je, zda chce to zvolené opravdu odinstalovat, jinak řečeno, zda víte, co děláte.

Ale jak píše @thetruth, i když je to v rodině, zjevně Vám administrace počítače do rukou nepatří!

hodnocení

0x

Mozillu nepoužívám, nemám moc rád tento prohlížeč.

Nejspíš tam je potřeba při odinstalaci ještě někde kliknout na odmítnutí té nabídky refresh Mozilly a pak to půjde. Bude to jen nějaká snaha Mozilly nepřijít úplně o uživatele, když se jí chce zbavit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]