Nejste přihlášen/a.
KOupím to co jste uvedl vy HP EliteBook 840 G5. Chci vaše doporučení. Sám se v tom tak neorientuju, takže dám dle Vaší rady.
Varianta NTB s dokovací stanicí a monitorem je velmi oblíbená - tisíce pracovníků mají stejnou variantu řešení. Dítě s NTB může občas běhat po domě, ale převážně bude pracovat nebo hrát na PC stole. Díky externí klávesnici a myši bude mít normální možnosti "stolního", monitor pro práci velký, při polití klávesnice nebo nějaké vadě myši-klávesnice prostě jen vymění toto příslušenství. Přitom může s NTB přijít třeba za rodičem nebo občas si ho vezme na klín do postele. Nebude mít zlomený kabel napájení.
Varianta stolního PC mne opustila před 10ti lety - byť mám stolní pc, používám jej vlastně už jen jako sklad fotek a pouštím jednou měsíčně.
HERNÍ POČÍTAČ určitě není v dané ceně možné sestavit - jen grafická karta by stála těch 10tis... takže je nesmysl skládat stolní PC za takovou cenu.
To je můj názor - ale klidně mi můžete napsat, kde jsem udělal chybu v doporučení.
nemáte pravdu - osobně mám také (a mí kolegové - cca. 600 lidí ve firmě) - jeden takový NTB - postupně G1,3,5,10 .. a pořád se dvěma monitory (obyč HP za 2tis), dokinou... - tedy dva doma, dva v práci a NTB se vozí podle potřeby, zapojí na stole...
Stejně tak jsem doporučil spoustě lidem (a jsou spokojeni) - a je jedno, jestli to je paní učitelka nebo finanční poradkyně.
Mám zkušenost, že tyhle notebooky z let cca kolem roku 2005-2015 jsou naprd od HP.
Na dvou mi odešla deska. Jednou přestalo jít napájení z adaptéru a na druhém umřela síťová karta (řadič).
Hlavně AMD jsou ty nejhorší. Procesory AMD mají velké odpadní teplo a notebooky časem zafuní chladiče prachem a z dlouhodobého přehřívaní čipů se čipy poničí uvnitř nebo jen odletují na nekvalitní pájce z bezolovnatého cínu (RoHS) a jsou na tzv reball a přepájení.
Takže koupit nějakej starej krumpl s dedikovanou grafikou (grafika mimo CPU ve slotu nebo na desce notebooku zvlášť) a ještě kevšemu s AMD je jen časovanou bombou, kdy vyhodíte prachy do popelnice.
Je to 50:50.
Vybíral bych pouze s CPU Intel a bez dedikované grafiky. Dále převážně Dell nebo Fujitsu Siemensy.
IBM pouze starý Thinkpady a né čínsky Lenova.
Tento bych bral. Dokonce má čtečku smartcard, takže přečte i bankovní karty a občanky, což se hodí na online správu. Ale to je spíše bonus pro rodiče nežli pro holky.
A co jste si z rad zatím vzal? Ptáte se totiž pořád dokola a jste stále nerozhodný. Nemáme od Vás zpětnou vazbu. Diskuze jsou pak stále o témže.
Rozhodl jsem se ušetřit a nekupovat nový NB ale repasovaný. A doporučení čekám od vás dle kterého se budu řídit
Jinak jsem ještě chtěl vědět jestli je více variant u výběru, které jsem požadoval (WIN 11 a ceny do 10000 Kč) a nebo prostě bude pouze jen jedna a to je ta Vaše.
Nad čím pořád a už poněkolikáte přemýšlíte a ptáte se stále opakovaně.?
Napište co Vy máte za ,,mašinku,,. Podle toho by se taky dalo určit co by jim mohlo stačit na hry a koupit 2x - na dětech se šetřit nemá.Uživatelsky používat to snad už umí.No a podle toho koupit - nebudete mít tolik komplikací s učením na něčem novém.Až jim bude devět,tak koupíte něco nového.
PS mimo téma: umí pomáhat při uklízení,praní,vaření.? Baví se s kamarády jinak než přes mobil.?(jestli ho mají).Když jim mobil seberete nejsou vzteklé.? ... můj názor: v osmi letech nepotřebuje noťas.A je mi jedno jestli je poslední ve třídě (nebo na celé planetě) kdo ho ještě nemá.
Žádný PC zatím nemají ale přejí si ho (bude to jejich první), takže zkušenosti s tím nemají. Tablety a telefony samozřejmě mají a komunikovat přes něj i mimo ně umí. A já na PC pracuji v práci, takže doma nepotřebuji. Bude to vyloženě jen pro děti. Odpověď mimo téma: pomáhat samozřejmě umí a asi jako většina dětí by byli vzteklé, pokud by se jim tato možnost vzala.
Ony žádný PC ani noťas nemají,ale přejí si to mít.Mají jen tablet a mobil.To snad nestačí k životu osmiletých.? Vy doma nemáte - jen v práci.Proč to tak nenechat.? Že ony chtějí a přejí si.?
No jo,tak v sedmnácti budete nakonec kupovat dvě auta a financovat dvě svatby,dva baráky...,protože ony si to přejí.Vzteklé být můžou - ale to je výchovou a ne kupováním toho co zrovna ony chtějí.Snad chápete co tím myslím.
Vlastně ne - v devíti letech řeknou že maminka má už tři roky jiného ,,tatínka, a chtějí zas něco jiného a nového.
To je názor hodný důchodce. Sorry jako, ale umět IT gramotnost od 8 let je základ pro dnešní dobu.
A chytrý telefon nebo tablet má úplně jiné ovládání a operační systém nežli PC na kterém budou muset umět ve škole a v zaměstnání.
Pokud se nebudou holky živit házením lopaty nebo modelingem, tak je Vaše odpověď s takovým názorem totálně mimo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.