Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyplatí se upgrade PC? jaké komponenty?

Od: dominik97® odpovědí: 12 změna:
Ahoj všem :) mám na vás prosbičku, chtěl jsem se jestli má za vás smysl upgrade této PC sestavya pokud ano, jaké komponenty by jste použili? Za pomoc předem moc děkuji :)Case - SilentiumPC Signum SG1 TG s oknemOperační paměť - 2x8 GB DDR4 3200 MHZ CL16CPU - Ryzen 3600 GPU - GTX 1060Základní deska - MSI MAG B550 TOMAHAWK / AMD B550Zdroj - Seasonic Focus Gold 650W certifikace GOLD plus

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

0x

Hlavně spouštět programy a OS na SSD disku. Ideálně Samsung nebo Cruzial (mají stejné kvalitní čipy). Kompl se ti výrazně zrychlí.

hodnocení

0x

Pokud hrajete hry, tak nejvíc vám pomůže upgrade GPU. Třeba nějaká nVidia RTX 4060 tsbohemia.cz/...

Dále je na zvážení jestli nerozšířit RAM na 4x 8GB. Pro běžné hraní FullHD i nových her, to bude stačit. Na 4K je pak porřeba ještě výkonější GPU, ale i CPU. Takže celý počítač.

Hlavní je, ale aby jste měl SSD disk, nebo dokonce SSD na rozhraní M2 pokud ho vaše základní deska podporuje.

např. tsbohemia.cz/...

hodnocení

0x

Jendoznačně nejslabší je ta GPU , pak +16GB ramky a jako poslední processor dle peněz. A ano upgrade tohohle se vyplatí.

GPU rtx 3070 pokud stačí 8GB VRAM kolem 5500 na bazarech podle typu pokud je třeba více VRAM tak za podobnou cenu RX 6700 XT s o něco menším grafickým výkonem.

+16GB ram kolem 1100 na bazarech je toho kotel jak se těd přechází na DDR5

procesor 5600x vyší řady jsou k těmhle kartám zbytečný a maj výkon na jednou jádru podobnej.

jm
16 gb je na běžné použití bez problémů. Více ram je zbytečný...
Základem je zmíněný HD... M.2 pokud možno nvme

tak já bych nepředpokládal že v pc z roku 2020 nebude SSD disk. Jinam mám doma podobnou sestavu a 16GB ram už bylo u některých her dost na hraně.

mathew
hodnocení

0x
Pomohlo by napsat co to nedělá a co to má dělat. Takhle napíšu, že bych vyměnil grafiku za RTX 5070 a koupil víc RAM.

hodnocení

Díky všem za reakce :) zakladní deska by měla podporovat, M2_1 Gen 4 NVMe SSD, nebo M2_2 Gen 3 NVMe SSD,

jaký by jste vybrali SSD disk? Rád bych na něm ještě rozjel novější hry :)

Co říkáte na SSD Samsung 990 Pro?

Je to dobrý rychlý disk s kterým neprohloupíte. Kapacitu disku volte dle vlastního uvážení. Jen doporučuji dát na disk chladič.

A to v tom počítači z roku 2020 není SSD disk?

hodnocení

Je tam SSD 250 GB na kterém je systém

bear

Přes Sata nebo přes M2 z desky?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]