Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký počítač na nový Skype?

Od: kecalek odpovědí: 19 změna:

Na mém prehistorickém počítači jsem používal prehistorický Skype (8.67.0.96), ale teď odmítá pracovat, že musím upgradovat na nový.

A kvůli tomu překopat naprosto vše, co používám a vyhovuje mi. A kdoví, jestli to stávající HW utáhne (spíš asi ne).

Takže místo harakiri jsem se rozhodl, že si na ten Skype pořídím jiný počítač, na kterém bude jen ten Skype a ať si s ním dělá co chce a jak chce. Já od toho požaduju jen minimum - jeden účet, hovor ve skupině 5 lidí jedno odpoledne v týdnu, sdílení obrazovky, posílání souborů. Kameru to vlastně ani mít nemusí. Mělo by to umět připojit nějakou USB flešku nebo SD kartu, aby se tam a zpět daly přetahovat nějaké menší soubory (*.PNG, *.TXT a tak podobně. Jde jen o to je přenést, pracovat se s nima na tom počítači nebude. Ani v Malování nebo v Notepadu. Jen se nahrajou na ten Skype, nebo se uloží ty stačené ze Skypu.

Jaký, co nejlevnější, počítač pro ten Skype pořídit, aby mi takhle pár let vydržel?

Nepoběží tam nic jiného než ten Skype, nepotřebuju ani web, ani maily, ani hry (ani pasians), ani word, ani nic jiného. Jen ten Skype.

doplněno 30.01.25 03:21:

Připojení k internetu ideálně přez RJ45 kabel, ale wifi je tu taky.

Klávesnice a myš raději drátové, než bezdrátové.

Použití stacionárni. Bude mít vyhrazené místo, zapnu, zaskypuju pár hodin, vypnu, za týden zas.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
A nestačil by Vám webový Skype?

Dobrý nápad. Na stránce skype.com/... klik na "Otevřít Skype v prohlížeči". *palec*

kecalek
hodnocení

To jsem ani nevěděl, že něco takového je.

Vyzkouším to a pokud to bude fungovat, tak by to bylo asi nejlepší řešení.

kecalek
hodnocení

Zkouším ten webový Skype, vypadá to, že se mi normálně zobrazí, všechny kontakty a tak (podobně jako předtím v programu), ale při volání nic neslyším.

Slyším vyvzvánění, zavěšení, pokud jsem hovor nechal skypem nahrát a nechám ho skypem přehrát, tak slyším i obsah hovoru, ale při tom hovoru samotném jsem neslyšel nic a protistrana taky ne. V nahráve je slyšet, jak jsme říkali "halo, halo, neni nic slyšet"

V nastaveni audio &video je vidět mikrofon (default, jiný není), kamera že není připojená (a doopravdy není, nikdy jsem ji při skypovani nepoužíval), ale žádné nastavení sluchátek/repráků tam není vůbec.

Jaký počítač na nový Skype?

Není třeba přímo v prohlížeči povolit mikrofon?

Ve funkční verzi Skype se mikrofon ukazoval také jako "default"?

Jaký počítač na nový Skype? #2
kecalek
hodnocení

Mikrofon jsem povolil (vyskočila na mě zádost). V nastavení prohlížeče to mám nastavené (mám FireFox).

Co mě mate je, že si myslím, že v plném Skypu, dokud chodil, se daly nastavovat i reproduktory/sluchátka, zatímco tady nic takového není. (A kdyby to nastavení existovalo a Skype ho používal pro hovory, tak by dávalo smysl, že systémové a podobné zvuky by posílal někam a hovory třeba jinam).

Jak to máte ve Skypu (nikoli prohlížeči) vy?

thetruth
hodnocení

1x

Bylo by dobré uvést, co je současný počítač zač. Nemyslím si, že by Skype byl omezen nedostatečným HW (to už by fakt musela být extra historie), spíš záleží, jaký běží OS, případně zda je možné OS povýšit (Skype už starší nemusí podporovat).

kecalek
hodnocení

Současný počítač slouží svému účelu dobře a rozhodně na něm nebudu za žádnou změnu OS dělat, protože by mi to naopak rozbilo jiné věci. Ten OS si tam schválně držím zmrazený.

Právě proto chci tomu Skypu pořídit jiný počítač, kde se mu může OS libovolně přizpůsobovat.

thetruth

Sólo sekundární počítač kvůli Skypu? Tomu já říkám drbat se pravou nohou v levém uchu. Ale proti gustu. V tom případě bych koupil nějaký levný NTB (třeba i jakýkoli repas, který zvládne Win 11), se vším všudy a používal to na to. Než mít extra klávesnici, myš, monitor, kameru...Nebo když už ne NTB, tak nějaký levný MiniPC s Windows 11. Na mobil Skype instalovat nejde?

kecalek
hodnocení

Telefon mám starý, tlačítkový (nějakou předokenní Nokiu), jen na telefonování a SMS, tam snad ani nic nainstalovat nejde :)

Problém je, že na Skypu se scházím na pokec s kamarády, s kterýma se fyzicky nesejdeme. (Každý v jiném městě.)

O to bych nerad přišel.

Zase na počítači mám spoustu věcí, které chci používat a které jsou navázané na konkrétní konfiguraci a nechci si to všechno zbytečně rozbít a pak dlouze hledat nějaké náhrady (které stejně nebudou umět to samé a budu se je muset učit nějak ovládat jinak), jen kvůli tomu, že nějakou firmu napadlo zaříznout starší verzi jednoho programu. (Tyhle problémy nejsou poprvé, například lituju, že jsem daroval starou 486, protože některé věci už jsem na novějších počítačích nerozchodil ani v emulátoru).

Takže koupit něco, kde nebudu mít problém s historií a kde ten Skype bude chodit i do budoucna je pro mě lepší volba, než obětovat tomu zbytek svých zájmů a spoustu práce a času.

Jestli stačí libovolný NB s win11, tak ty se dají sehnat už i za pár tisíc, takže to není nijaká zvláštní pálka. Asi to ani nebude dražší, než nový mobil, kam by něco instalovat šlo. Mě to za pohodlí a klid stojí.

thetruth

Prakticky každý PC co regulérně zvládne Windows 11 musí Skype zvládnout.

hodnocení

Takže tohle by to mohlo řešit? nebo je disk 128GB příliš malý? Nebo jiný zádrhel?

mironet.cz/...

UMAX VisionBook N15R šedá

Displej 15.6"/ 1920 x 1080 (FullHD) / IPS / Nedotykový / 2jádrový procesor Intel - Celeron - N4020 (2C/2T 1.1/2.8GHz) / 4GB RAM / 128 GB (eMMC) / Intel - UHD Graphics 600 / Bez mechaniky / Grafické výstupy Mini HDMI / USB 2.0, USB 3.0, USB 3.0 Type-C, Výstup na sluchátka / BlueTooth, Wi-FI 5 802.11ac / Integrovaná čtečka karet, Touchpad, Webkamera / Windows 11 Pro / Šedá

thetruth

Zvládne, je to šrot, normálně bych od toho každého odradil, ale vzhledem k tomu, jak k tomu přistupujete, bych prostě pořídil to nejlevnější a zdar.

Osobně bych byl pro pořízení a přechod kompletně na nový stroj, něco solidně vybraného, ale touhle cestou očividně jít nechcete.

kecalek
hodnocení

Děkuji za radu, zkusím to a uvidím.

trtr
hodnocení

0x
Zdravím, tak zkuste verzi jen on trochu vyšší, ne úplně poslední. Nevěřím, že by byl Skype tak náročný.
skype.en.uptodown.com/...
kecalek
hodnocení

Nevím, jak moc náročný je, ale vyžaduje novější OS. A na to raději pořídím nový levný počítač, než abych přišel o důležité programy na starém počítači.

trtr

A co upravit instalačku na Win, asi 10? nebo nasadit linux, tak jednoduše vyberete systém na Skype a jedeme dál. Bude to 2 in 1.

hodnocení

0x
Stejně jednou přijde okamžik, starý komp odejde do křemíkového nebe a tobě nezbude nic jinýho, nežli si pořídit něco novějšího.
Já bych koupil nový stroj a postupně do něho dával vše co je ve starým a ladil to k obrazu svému. Protože až ti starej umře, je to většinou ze dne na den a člověk z toho pak má hlavu jako pátrací balón.
kecalek
hodnocení

ten stary mam zalohovany a az odejde, tak budu resit, ktere jeho funkcnosti jeste potrebuju - napriklad paralelni port pro joystick a seriovy pro mys asi uz ozelim a poridim joystik o rad lepsi.

A naopak co se programovani FPGA tyce, tak doufam, ze za par let budou open source ovladace i pro to, co mam, nebo to naopak bude uz davno nekde zabudovane a obsolete a budou nejake zajimave se zcela novym programovacim chainem.

Takze zkouset prubezne portovat vse, co tam zatim dobre funguje, na nove platformy prubezne, jak se objevuji, je spousta zbytecne prace navic, kdy6 to nakonec bude nejspis stejne jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]