Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sdílení USB sluchátek pro více počítačů

Od: g68® odpovědí: 6 změna:

Zdravím,
nedávno jsem řešil, jak sdílet klávesnici a myš pro 3 počítaće (PC, Raspberry Pi a starý notebook). Řešením byl přepínač (Alza Power), který má na vstupu 2 USB - pro klávesnici a myš a několik USB výstupů, kde každý je už společný pro klávesnici i myš takže v zařízení obsadí jen jeden USB port. Přepíná se cyklicky tlačítkem. Něco podobného bych potřeboval ale pro sdílení USB sluchátek, a to opačným směrem - 3 USB vstupy, jeden USB výstup pro jedny sluchátka. Nic jsem ale nenašel, nemáte nékdo zkušenost? Díky.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Však do toho přepínače, kde už teď přepínáte klávesnici, připojte přes HUB (rozmnožíte si ty dva dostupné USB konektory) i ta USB sluchátka a budou se vám přepínat zároveň s klávesnicí a myší. Nebo pokud to potřebujete nezávisle, tak kupte druhý USB přepínač.
Vy řešíte vstupy a výstupy, ale USB je přeci obousměrné, prostě přepínáte jednu periferii mezi více počítači, a je úplně jedno jestli je to klávesnice, myš, sluchátka, nebo třeba disk.
g68®
hodnocení

No jasně, to mě vůbec nenapadlo! Zkusil jsem z toho usb switche odpojit myš a nahradit sluchátky - a ono to funguje! Buď tedy druhý switch nebo jiný s více než dvěma porty na vstupu. Díky moc!

g68®
hodnocení

Tak jsem pořídil toto softcom.cz/... a mám takto rozvedenou klávesnici, myš i sluchátka do 3 zaízení a ještě pro jedno rezervu. Vůbec jsem doteď netušil, že USB zařízení lze takto sloučit a na cílovém počítaće obsadit jen jediný USB port. Super...

jara
hodnocení

0x

Protože to nejde, to je sériová komunikace a nebo to chcete přepínat mechanicky? Tak jednoduše přepoj konektor USB :)

Do počítače můžeš mít připojenou přes háp 10 klávesnice a myši, reagovat budou všechny... Ale výstup z počítače do jiného zařízení přece nemůže být ze 3 počítačů do jednoho zařízení, to jedno konkrétní zařízení (ve tvým případě sluchátka) na to totiž není stavěny

g68®
hodnocení

Já neprotřebuju ovládat počítač 10 klávesnicemi a myšmi, já potřebuji sdílet usb periferie mezi více počítačů.

Viz alza.cz/...

Přece netvrdím, že zvuk musí fungovat ze všech třech zařízení zároveň. Pokud bude existovat přepínací krabička, tak mi bude srdečně jedno, co je uvnitř. Jestli mechanický nebo elektronický přepínač. Scénář - dělám na PC, ptřebuji se přepnout na jiný počítač - na alza switchi přepnu klávesnici a myš, na dalším (ten jsem tu nezmínil) switchi přepnu hdmi. Otázka tří vteřin. No a rád bych, aby se mi po stole neválely troje sluchátka, ale jenom jedny...

g68®
hodnocení

... ještě poznámka - samozřejmě hledám na google, ale problém je v tom, že jakmile člověk zadá v souvislosti s přepínáním slovo audio, těžko se google přesvědčuje, že nechci přepínání audia přes jack konektor, ale že audio vedu přes separátní usb port. Existují switche vše v jednom, ale ty právě počítají s audiem přes jack konektor. A proč používám usb sluchátka místo klasických? Spolehlivost. Nedopočítal bych se nějakých problémů s mikrofonem nebo nastavením soundblasteru, co jsem kdy měl. U usb sluchátek nikdy, 100% spolehlivost.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]