Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký VDSL modem pořídit pro internet O2?

Od: janina odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, v úterý mi přijdou zapojit internet od O2. Můžete mi prosím poradit s výběrem modemu?
Jedná se o byt, cihla, 2+1.
Ideálně co nejlevnější ale aby fungoval.
Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Nelze odpovědět. Jaký internet / tarif přesně máte na mysli?

Běžné VDSL, VDSL2, bonding (zdvojení linky), optika ...

U bondingu je síť poskytovatele zakončena Terminátorem, u optiky převodníkem ...

hodnocení

2x

Můžete koupit jakýkoli. Osobně mám vyzkoušený Comtrend VR3026, Comtrend VR3031, ZTE H168 a ZTE H267. Všechny fungují na první zapojení bez potřeby dalšího nastavování a ke všem se dají stáhnout aktualizace firmware. Ceny jsou od 100 Kč.

tplinkarcher

Nebo TP-Link Archer VR300 - cca 200,-

Tazatel ovšem neuvedl, jakou rychlostí objednal, pokud by měl > 150 Mbit tak už potřebuje jiný profil tuším V35B a tam už ty modemy jsou poněkud dražší

Ona je taky otázka technologie připojení. O2 pohltilo spoustu providerů s kvalitními sítěmi (nikoliv DSL) a tam může stačit router nebo jen switch.

hodnocení

0x

Já používám Tenda FF 59E0, je perfektní, když jsem měnil router, dal jsem na recenze a jsem spokojen. Má přehledné nastavení v češtině, pomocí aplikace v telefonu.

asd1
hodnocení

0x

Mám TP link a taky v poho, jen se musel nastavit.

Počítej že ti budou vnucovat jejich drahej, budou tvrdit že jinej nebude fungovat. Taky mi odmítli sdělit parametry nastavení, tak jsem si je dohledal. Pak ještě házeli hlášky že modem je nekompatibilní a je potřeba výměna za jejich, až po upozornění že přejdu jinam s tim přestali votravovat...

Už kvůli těmhle praktikám - pokud máš jinou rozumnou možnost tak se na O2 vykašli...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]