Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Upozornění na mail od O2

Od: ik odpovědí: 23 změna:
O2 zrušilo upozornění na mail na mobil. Existuje něco, jak lze toto nahradit?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

2024
hodnocení

2x
No jasně že existuje.
Ten mail Vám rovnou přijde do mobilu. Můžete si vše přečíst, otevřít, odpovědět.
Je to rychlé a praktické. Zkuste to.

Radíte nesmysl, to je úplněněco jiného. Ale o tom se tady i jinde psalo už dost. Takhle prostě nenahradíte zprávu která vám rozumně rychle přijde kamkoliv na světě bez ohledu na datové připojení.

To 2024: Samozřejmě, že to není totéž. Například mi přes SMS okamžitě pípne pohyb na účtu. Na mailový klient se spolehnout nemůžu. protože nové androidy nerespektují uzamčení aplikací v RAM, ani výjimku ze spořiče baterie a dle chuti aplikace v pozadí sestřelují. Jen ta SMS mi zatím přišla vždy (pochopitelně, pokud je mobil na síti.)

Nechápu, kdo může zjevně nepravdivou odpověď ohodnotit

jirkaa

Pokud máte v mobilu data, tak email přijde vždy a upozornění také. Stačí začít používat technologie 21 století :)

2024

jirkaa: Také si myslím.

Tak mi to předveďte - jak dostanu email když jsem uprostřed údolí nebo v hlubokém lese, kde mám s bídou telefonní signál. Nebo v zahraničí kde nemám ani roaming, ani lokální kartu.

To, že na Václaváku máte mejl kdykoliv v mobilu ještě neznamená že to tak je kdekoliv na světě. S tím prozatím ani 21. století nic nenadělá !

2024
A když Vám tedy přijde ta SMSka do místa kde není signál...Jak si stáhnete přílohy, jak odpovíte a kolik z toho emailu si přečtěte?
Když někde je signál na Smyslu, tak tam i nějaké mizerné data budou..A stejně když ne, musíte do místa kde je připojení OK.
pecenkav

Ale přijde mu aspoň upozornění, že mu někdo poslal mail

hodnocení

1x

Není problém, zaplaťte si programátora, který vám to naprogramuje. Klíčové spojení je SMS API. Pokud je fakt tolik těch, co by to využívali, můžete tu službu nabízet klidně i ostatním.

hodnocení

0x

Existují komerční firmy, přijde to minimálně na korunu za zprávu.

pátral jsm také po zahraničních operátorech a zatím nic nenašel

hodnocení

0x

Vodafon to také zrušil. Už je to nějakou dobu. Také mi to chybí.

ik
Přesně tak, jak níže píšete. Přijde na mobil upozornění na mail, tak se napojím na internet a mail si přečtu. O2 to zrušilo a jak píšete i Vodafone.

V optimálním případě je v tom upozornění vše potřebné a nic není nutno hledat a číst

pozornost
hodnocení

0x

upozornění čeho

Ono je to špatně formulované, správně je to přeposlání mejlu na SMS

Arne, já si mylím, že vy už jste mnohem dále. Když mi přišel mail na počítač, pípnul mi tlačítkový mobil upozornění, že přišel mail. Od koho a předmět. A já věděla, že buď mám spěcht k pc nebo to chce klid. Právě o tom je řeč. Tato služba tazateli i mi, chybí. *mir*

pozornost

to dávalo smysl v devadesátkách, kdy .. . (neexistoval imap push, data byla rahaá, nebyla dostupná všude natož nonstop) bylo vše v plenkách, nechci to rozepisovat, ...

ale nyní, kdy, kdy mám telefon mobilními daty tady (a nemusí být ani dotykový) a přes IMAP push se o mailu dozvím do pěti sekund to postrádá smysl ... (pokud není podpora IMAP push, tak dle intervalu synchronziace)

@pozornost - a opravdu máte dnes datový signál kdekoliv? I dnes je někde s bídou EDGE a někde ani to ne. V zahraničí je to ještě horší. Opravdu nemyslím situaci na Václaváku.Mimochodem, jel jste někdy vlakem z Brna do Prahy? Víte o tom, že i dne jsou cestou místa kde datový signál není?

@babkazov

- jak že jsem dále? Vše záleží na tom, co na tu SMS bránu pošlete. Když tam pošlete jen hlavičku a nic neříkající předmět, tak se víc nedozvíte. Když si ten email upravíte tak, aby tam byla podstatná část z textu majlu, tak toho tam bude více.

Arne, děkuji za vysvětlení toho, co už asi z poloviny vím, ale nepoužívám to, nějak se mi do toho nechce, zas až tak to nepotřebuji. Byla jsem, jsem a zůstanu velmi slabým uživatelem. U mnoha věcí nepotřebuji a ani nechci vědět, jak to funguje. V hlavě mám a potřebuji jiné věci. Jen jsem si povzdechla, že mi ta služba chybí. ;) Krásný pozdrav z prosluněné a téměř jarní Ostravy, babka

fr

ANO, chybí mi ta služba, člověk musí jak PAKO x krát za den otevírat e-mail, kde není nic nového.. přitom takto IHNED věděl o příchodu nového e-mailu pomocí SMS do tlačítkového mobilu... Chci také tuto službu zpět , nechápu, že to někdo ruší...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]