Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - formát čísla 40:30

Od: zetka odpovědí: 7 změna:

jak napsat do buňky v excelu číslo 40:30 (hodiny:minuty) aniž vy se mi to automaticky vydělilo?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

halamus
hodnocení

2x

Formát buňky bude [HH]:MM

Nevím, jak nyní v Excelu, mám LibreOffice, ale k dělení dojde jen tehdy, pokud je na začátku rovnítko.

111®
hodnocení

2x

Formát buňky čas v tvém případě 00:40:30

hodnocení

1x

Napíšu do buňky 40:30, pravým tlačítkem klik, vyberu z nabídky "formát buňky" , nabídne mi to styl "vlastní" vyberu jen hodiny a minuty, a vteřiny vymažu.

[h]:mm

tojejedno
hodnocení

0x

např. formát buňky zvolit text

hodnocení

0x

Musíte buňku naformátovat jako "čas". Obrázek je ze staršího excelu, ale v tom novém to bude určitě podobné.

Výhoda je, že časy v takhle formátovaných buňkách můžete třeba sčítat, násobit a t.d. a vždycky Vám to vyjde v časech.

doplněno 27.01.25 19:27:

Ovšem pokud před údaj třeba "12:30" nenapíšu rovnítko, buňka se naformátuje na čas automaticky.

doplněno 27.01.25 19:32:

Tak z5. špatně jsem pochopil otázku *hi*.

Ve Vašem případě musíte buňku naopak formátovat jako "text". A to ještě před tím, než do ní cokoliv napíšete.

Excel - formát čísla 40:30

ale já to mám jinak...samo mi naskočí "vlastní"

Hmmm... *zmateny* No je to možné, já mám "Excel 2003", takže to po těch 22 letech může být trochu jinak.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]