Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ukazatel myši

Od: slavo® odpovědí: 7 změna:

Po čase nečinnosti na počítači zmizí ukazatel myši - obnovit lze tuknutím na levé tlačítko.

Vím, že se to dá změnit ve vlastnostech myši, ale nevím přesně kde.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

thetruth
hodnocení

0x

Odinstalovat unclutter.

hodnocení

Jak když v seznamu nainstalovaných programů není.

hodnocení

0x

U jednoho mého počítače se myš chová naprosto stejně. Aktivovat zmizelý kurzor lze levým tlačítkem myši. Ta myš je tuším Trust a nepoužívám u ní žádný "její" software. Jede na std. ovladačích 11-kových Woken. Také nevím čím to je a proč to tak je, ale nějak jsem si na to zvyknul, neruší mne to ani neobtěžuje a tak to neřeším. To píšu jen jako informaci, že v tom nejste sám :)

hodnocení

0x
Jaká myš? Bezdrátová? Tam je to úplně normální, myš se po určité době nečinnosti uspí a je potřeba probudit ji kliknutím (optický senzor je v tu chvíli neaktivní kvůli šetření energie).

To je sice pravda. Blbé ovšem je, když to vypíná po dvou minutách. (Trust) Stačí číst delší text nebo se dívat na video a myš se uspí. A pak nestačí jen pohnout myší a musí se použít tlačítko.

A myš hned tím prvním kliknutím splní příkaz. A jelikož při uspání zmízí kurzor, tak netušíte, kde se zrovna nachází. Takže podle toho kde se zrovna myš zastavila tak např. vypne video, použije odkaz apod. Částečně jde tomuto předejít požítím pravého tlačítka, to zase pro změnu vyskočí tabulka s kontextovou nabídkou.

Jak píše kolega @millcom má též Trust a dělá mu to i bez jejich softwaru. Já ovládací soft mám, ale volba nastavení nebo vypnutí vypínání tam není.

Logitech se též upává, ale po delší době a senzor je aktivní a tak stačí jen pohnout myší.

hodnocení

Je to bezdrátová connect.

@pepr: tak to u mne se chová trochu jinak a sice pokud není vidět kurzor (ta prodleva do zmizení je také cca 2 minuty), tak kliknutím levou se kurzor jenom objeví, žádný příkaz se nevykoná ať už se kurzor nachází kdekoli. Opravdu se jen objeví a další akce myš vykonává už standardně. Po kliknutí pravým se sice objeví kontextové menu, ale to jsem nyní jenom zkusil. Normálně ji probouzím levým tlačítkem. Také jsem nikde nedohledal možnost jak to nastavit, nebo alespoň prodloužit tu prodlevu do zmizení kurzoru, evtl. to vypnout. Jak už jsem psal, naučil jsem se s tím žít a naštěstí je to PC v dílně pro řízení CNC-čka, které zas až tak moc nepoužívám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]