Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Maily od neznámých

Od: slavo® odpovědí: 8 změna:

Nevím jak je přesně pojmenovat.

Chodí mi maily od - napíši podvodníků, že mám u své zdravotní pojišťovny nevybranou refundaci.

Maily chodí pokaždé z jiného mailu ale částka je stejná a trefili se do správné zdravotní pojišťovny.

Vím, že žádný přeplatek nemám a pojištovna to vrací automaticky.

A zajímá mě co by se stalo kdybych na tu mailovou adresu odpověděl.

Tvar je třeba tento: laila56 zavináč sv-m2qz1.hosting-trial.jp

podruhé je jiná

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Povzbudíte je k další komunikaci. Však to klidně zkuste, třeba už po vás budou chtít nějaká data, účet..

hodnocení

1x
Trefili do čeho? VZP? Tu má skoro každý.
hodnocení

Samozřejmě do VZP

yarda1
hodnocení

1x

Mně to padá do spamové složky a tam to mažu.

Od té doby co jsem kdysi kliknul na odkaz v emajlu co se tvářil jako od zákazníka a zaviroval jsem si pracovní počítač na odkazy v nevyžádaných emajlech od neznámých odesilatelů zásadně neklikám.

hodnocení

1x

mi chodí neustále-že jsem vyhrál/dědil...-že se někdo rozhodl rozdělit svůj majetek a chce mi dát miliony eur-taky hodně od žen které po mě touži a chtějí se seznámit... ale neví že mám 68 let:)...uvažujte a to, platí všude-kdo Vám dneska dá něco zadarmo...takže neodpovídat a dát do spamu...

hodnocení

Korneli pokud letos, tak to jsme mohli být spolužáci.

Někdy mi to přijde automaticky do spamu a někdy ne - pokd ne tak to označím jako spam.

hodnocení

1x

To se dělá, říká se tomu scambaiting ale doporučoval bych to dělat z nějakého nového emailu na hraní. Oni si neověřují jestli to na ten email posílaly takže jim to je jedno a pokud mají nějakou odpověď tak ji pošlou komukoliv.

U tohoto typu emailu bych moc odpověď nečekal ale na emaily typu "vyhrál jsi/podědil jsi/dostal jsi" odpovídají skoro vždycky. Cílem scambaitingu je pak si s něma psát co nejdéle aby to mrhalo jejich čas a oni tak neměli čas podvádět jiné lidi. Důležité je ptát se na otázky na které budou muset vymýšlet odpověď, třeba na podrobnosti převodu, jestli to posílají do tvojí země apod.

Dřív mě to strašně bavilo a byla sranda si vymýšlet různé kraviny o tom že žiju na sibiři v rusku a vymýšlet si falešné identity. Ale časem to omrzí no.

Rozhodně bych ale neodpovídal z primárního emailu protože pak si ho přidají do databáze jako funkční a budou spamovat o to víc.

hodnocení

0x

Buď se nestane nic a nebo jak píše kolega @tomkk se rozjede další kolo konverzace.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]