Zdravím všechny, prosím o radu jak na Windows 11pro nastavit sdílení souborů v domácí WiFi síti. Něco už jsem pročetl a zkusil, ale stále se mi to nedaří dokončit. Povolil jsem v privátní sítí sdílení souborů a tiskáren. Ve správci souborů jsem u složky povolil sdílení a určil práva ( mém případě plná práva) Poté jsem se přes správce souborů na mobilu připojil k PC. Podařilo se mi načíst sdílené složky. Akorát u složek vidím poznámku null a pokud se pokusím něco přenést nepodaří se to. Tam ani zpět. Vždy napíše, že se operace nezdařila. Něco bude špatně nastaveno a netuším co.
přes jaký program nebo plugin jsi rozchodil přístup k souborů v síti microsoft? o jaký jde telefon nebo jaký OS? já použíávám cifs document provider a problém je ,že je dost nestabilní, soubory ukládané se neuloží celé a někdy uplně to celé zasekne telefon. ale na druhém telefonu tenýž soft v pohodě, a překvapivě má polovinu RAM. jako vždy, zkusil bych ověřit z více zařízení i z klasiky windows a jak máš nakonfigurovaný soft v telefonu? je nutné tam mít nastaveno username a password, pod jakym se má lognout do počítače pro přenos. Guest ne vždy funguje ze všech zařízení, i přesto, že je na počítači nastaven přístup pro Everyone
Sdílení ve Windows jsem nastavil přes správce souborů v PC. Klikl pravým na konkrétní složku, sdílení, podrobnosti sdílení, zatrhnout sdílet a pak nastavit práva. Tel je Xiaomi s Androidem. Přístup jsem udělal přes SMB, LAN. PC i mobil jsou ve stejné , zabezpečené WiFi síti. V mobilu při přístupu jsem vyplnil jméno a heslo které používám při přihlášení klasický do PC. Z více zařízení jsem to prozatím nezkoušel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.