Dobrý den, mám půl roku nový notebook Acer, používám ho občas, ale někdy tak strašně "funi", jako žádný notebook před ním. Po chvíli to prestane, je to v pořádku?Dekuji
Místo psaní dlouhosáhlého románu ti doporučuju pohledat videonávod - jak vyčistit počítač(notebook), kterých jsou stovky. Kup si stlačený plyn. Důležité je neroztáčet na plno ventilátory tlakem vzduchu a nenaklánět příliš sprej, abys necákala skapalněný plyn. Fouká se přerušovaně, jinak se pixla podchladí a má menší sílu(stačí nechat zteplat). Bát se toho ale nemusíš, průměrný jedinec to zvládne. Sprej kup větší, vyjde levněji a využiješ na vícero elektroniky.
Jaký , model ,při jaké zátěži a jak dlouho Doporučíme program hwinfo64, monitoring sledovat teplem výkon wattech, teploty ,otáčky a uvést cinnost Pozor, taky jsem tomu nevěřil, ale při vyfukování sprejem , dlouhým proudem bacha na stočení do otáček, může to naindukovat napětí a poškodit desku
trtr
Zdravím, ideální je si větráček přibrzdit, třeba párátkem - ovšem za předpokladu, že je vidět.
Možná je to funění oprávněné, záleží, jak ho zatěžujete. Jak to začne funět, zobrazil bych Správce úloh a seřadil podle zatížení procesoru. Možná nějaká aplikace bude ukazovat 100 %. Pak už jen vyhodnotit, jestli oprávněně, nebo ne.
Dobrý den, notebook funí, protože se uvnitř něho něco přehřívá, například procesor, grafická karta, apod. Také je možné, že je systém chlazení, zejména větráček a cesty k němu a od něho, zanesený prachem, po tom roce používání, takže funí, protože se snaží dostatečně chladit.
Prostě na stranách jsou mřížkovaný díry, jednou stranou se do nich nasává ventilátorem vzduch a druhou stranou zase vyfukuje ven, tak do tý nasávací pořádně zafoukej a nebo si kup sprej se stlačeným vzduchem a foukej tím sprajem.
Jak to dělám já, což neznamená, že to doporučuji tak dělat. Vím, kde můj notebook má výfuk od větráčku (1 místo) a nasávání vzduchu dovnitř (2 odlišná místa). Jednou za čas prostě pusou prudce při provozu profouknu do všech zmíněných míst, z výfuku větráčku se vyvane spousta prachu.
Jak by se to mělo dělat? Rozmontovat celý notebook a při vypnutém stavu ho vyfoukat stlačeným vzduchem. Držet přitom větráček, aby se na prázdno přitom neprotáčel.
Zdravím, řešení mechanicky padlo, ale SW nikdo nezmínil. Taky jsem měl problém s hučením ventilátoru, tak jsem vlezl do BIOSu, dal ventilátor na volbu zapnout pořád a upravil nastavení režimu napájení. Tam to zkuste prvně přepnout z vysokého výkonu na rovnováhu, třeba to ustane.
Někdo má rád pohodlí a notebook má na v posteli na peřině nebo na klíně, nebo na dece, prostě má zakryté větrací otvory. Po půl roce ještě v normálním prostředí nemůže být zaprášený. Také záleží na tom, kolik oken najednou máte otevřených a s jakým potřebným energetickým příjmem. Když děláte na notebooku najednou spoustu úloh a ještě k tomu máte puštěnou muziku, tak je procesor víc zatížený a potřebuje víc chladit a tak se ventilátor snaží ještě víc.
Foukání do ventilátoru je poslední pokus zoufalství před tím, než necháte notebook vyčistit odborně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.