Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 11 složky

Od: pas® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,po stažení souboru se mi tento zobrazí ve stažených ale nemůžu ho dostat do dokumentu, nebo hudby.

Včera jsem kliknul na přidat do oblíbených , tam se zobrazil a potom jsem jej přetáhl, třeba do dokumentů.Dneska už to nejde...Divál jsem se na návod na netu ale u mě to prostě nefunguje, jestli by někdo z Vás věděl jak poradit předem díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Z toho Vašeho popisu mám pocit, že motáte moc věcí dohromady... položka "oblíbené" je záležitost internetového prohlížeče a ukládáte do nich odkazy na webové stránky, které často navštěvujete.

Předpokládám že termínem "dát do dokumentu nebo hudby" máte na mysli přesunout stažený soubor do příslušně pojmenovaných složek (adresářů) na disku. To by neměl být problém ani s pomocí Průzkumníku, tím méně dvoupanelového správce souborů typu Total Commander, který byl doporučen kolegou.

Teď ovšem nastává dle mého kruciální otázka... Co je to za soubor, který jste stáhnul a který chcete přesunout? A jakým způsobem jste ho uložil (stáhnul)? Trošku ve mně hlodá červíček, jestli jste třeba neuložil celou webovou stránku... pak totiž přesun jednoho soubor nefunguje, protože v případě stažení webové stránky se ukládá i struktura do několika složek a bez nich to nefunguje.

Pokud pominu tohle všechno, tak přesunutí jakéhokoliv souboru ze složky "downloads" do složky "documents" nebo "music" (nebo jejich českých ekvivalentů) by neměl být v rámci uživatelské složky omezen. V případě více uživatelských účtů na PC a přesunu do složky jiného uživatele musíte mít práva administrátora, ale tuhle situaci nepředpokládám. Otázkou ovšem je co za typ souboru jste stáhnul a co od něj očekáváte v cílové složce. Měl by to být "spustitelný" soubor ať už se jedná o video, obrázek, dokument, nebo program. Nebo je to nějaký soubor, který dvojklikem "nespustíte". Můžete uvést jeho příponu?

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, nainstalujte si (free) Total Commander a tam by to neměl být (snad) už problém (a používejte ho pro práci se soubory a složkami i nadále). Zdravím!
doplněno 15.01.25 11:25: pas - můžete zkusit i (někým zatracovaný, mnou chválený) program CCleaner (v jeho základním nastavení) a srovnat/opravit registr OS Windows.
pas®
hodnocení

A děkuji zkusím.

ben®
pas - nemáte zač. Dejte vědět, jestli TC pomohl.
pas®
hodnocení

Staženo nainstalováno a stále stejné, když jdu přes frecomander tak se mi tam některé soubory vubec nezobrazí ktere jsou ve stažených, zkusím stáhnout ty soubory znovu, já fakt nevím co s tím. Včera to fungovalo.

ben®
pas - zkuste restart PC (občas to pomáhá řešit problém, když se vyčistí RAM).
pas®
hodnocení

Zkusím děkuji .

pas®
hodnocení

Nepomohlo ani po restartu, budu muset někam na servis ať mi to ukážou, Vám děkuji za snahu.Fakt je divné, že včera pohoda. Stažené přidat k oblíbeným, přetáhnout a hotovo. Dnes to stalá píše nesprávná cesta.

ml1

Jenom takový detail. TC neni free, je to zkušební verze (shareware), kterou legálně můžete používat 30 dnů na vyzkoušení, jestli Vám vyhovuje a potom buď zaplatit nebo odinstalovat. Ale dalšímu používání se tento program nebrání, takže se uplatňuje zlatá česká zásada: "Kde je vystrčeno, tam je dovoleno."

Existuje celá řada opravdu free alternativ. Já jsem třeba před delším časem objevil Double Commander, který je opravdu free a navíc open source (a nedá takovou práci si ho sám zkompilovat). Objevil jsem ho, když jsem hledal nějakou náhradu TC pro linux a už jsem u něj zůstal (i ve windowsu). Přijde mi, že je lepší, ale je to asi otázkou zvyku. Asi cokoliv je lepší než průzkumník windows (a v linuxu na tom ten průzkumník neni o moc líp).

Na práci se soubory stačí i Průzkumník WIndows. Pokud se tazatel v souborové struktuře neorientuje/*, nepomůže mu ani dvoupanelový spráce souborů.

/* Nebo pokud pozapomene na fintu "nezobrazovat přípony souborů známých typů" a "nezobrazovat skryté a systémové soubory".

>(a v linuxu na tom ten průzkumník neni o moc líp)
To bude možná tím že Linux je jen kernel, který žádný průzkumník nemá protože ho dodává operační systém (distribuce) a ten je všude jiný

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]