Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci poradit, zda mám pořídit nějaký notebook z kategorie na běžné užití např. (ASUS Vivobook 15X OLED K3504VA-MA560X Indie Black kovový), který má OLED displej a jinak má cca shodné parametry s notebookem z kategorie herní (Acer Nitro V 15 Obsidian Black (ANV15-51-59M9), který má ale IPS displej. Předem děkuji
Mám to jako dárek pro dítě 9 let (holku). Já sám to budu využívat jen občas a nevím co bude teda vhodnější jí pořídit. Nevím jaké hry vůbec pro holky jsou co by potřebovali nějaké vysoké hw nároky (př.grafika) a nebo, zda bude lepší, když místo hw upřednostním OLED displej.
cca schodné parametry až na GPU která je v Nitro tak 3x výkonější , pokud je displej hlavní parametr tak OLED
Hlavním parametrem není. Jen nevím čemu dát spíše přednost HW a nebo displej. Je to pro dítě (holku-9 let) jako dárek.
Okrajově budu NB používat jako pro běžné uživatelské potřeby. Já bych to jako běžný uživatel ocenil?To jen tak pro informaci. Jinak dám přednost teda radši HW pro dceru než displeji. A taky chci ať ten NB delší dobu vydrží na úrovni, takže asi není co řešit protože displej to nezajistí. Děkuji
OLED není pro dítě, vypalování - musí se uživatel zodpovědně chovat, t.j. znát nastavení a software; vzhledem k vypalování notebook možná dlouho nevydrží; opravy jsou drahé (pojištění!?). Ale rozumím, že pro zrak, zvlášť v raném věku let je to o malinko lepší jak jiné typy dysplayů, protože černá.
v každém případě by displej měl být 360 stupňů tedy otočný + dotekový
vnoučatům jsem koupil noťasy HP Papilion a většímu HP envy, s procesory i-core i7 atd větší ramka a 1 TB ssd disk výhodou
oba notasy jsem postupně zakopupil na allegru úspora byla přes 4 tisíce kdyby ch to kupoval na alze
A znovu - na vaši práci a komunikaci dcery s okolím stačí NTB již zmiňovaný - elitebook 840 G3 za 2000,-Kč. Na hraní kupte PS5.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.