Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svislá čára přes monitor

Od: svatoslav odpovědí: 2 změna:

Zdravím, objevila se mi svislá červená čára vpravo, a to přes celou plochu monitoru, je to SAMSUNG, koupeno někdy 2009. Stalo se to někomu? Poradte. Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Jo to se stává, ten monitor už na to má věk. Dá se očekávat že budou postupně přibývat další.
Mě se jich tam nasbíralo asi pět, různých tlouštěk a rozsahů během asi ~6ti měsíců od té první.

jir
hodnocení

0x
Taky se mi to stalo na notebooku Lenovo z roku 2010. Z pruhu potom bylo více pruhů a potom celý svislý pás. Podle doporučení na chvíli pomáhalo zatlačit na spodní rámeček displeje v místě závady. Pak už nepomáhalo ani to.
Jsou to uvolněné pájené spoje na desce. Podle návodu na YouTube jsem obrazovku rozebral a na spoje foukl horkovzdušnou pistolí vzduch o teplotě 350 stupňů - jen na spoje na desce, jinak se displej zničí. Dojde k natavení cínu a obnovení spojů a pak to zase nějakou dobu funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]