Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se dostat k zablokovanému facebooku když se nelze přihlásit přes autentizaci

Od: mirazb2® odpovědí: 6 změna:

Dá se ještě nějak zachránit přístup do facebook účtu, když se nemohu prolomit přes autentizační aplikaci? Na účet se spoustu let přihlašuji klasicky přes počítač, prohlížeč a heslo. Heslo je uložené v prohlížeči, tedy nezadávám jej. Při posledním prohlížení na mě najednou vykoukl požadavek na ověření přes autentizační aplikaci. Nejsem si vůbec vědom, že bych někdy v historii aktivoval vícefázové ověření skrze autentizační aplikaci. Obecně používám u aplikací pro autentizaci Google Authentificator, nic jiného jsem nikdy nepoužíval. Nicméně facebook mi tvrdí že posílá číslo do autentizační aplikace, ale v Google Authentificatoru vůbec není. Po přihlášení heslem či přes telefonní číslo mi facebook údaje akceptuje (tedy zná jak číslo tak heslo), ale vždycky skončím na obrazovce s žádostí o vložení autentizačního kódu který nemám (viz příloha). Zažádal jsem facebook o vyřešení, vyžádali si kopii dokladu a zatím několik dní ticho po pěšině, bez odezvy. Nemáte s tím někdo zkušenost, existuje nějaká jiná cesta? Mám heslo, napárované telefonní číslo, ale je mi to k ničemu. Není jak obnovit účet .

Jak se dostat k zablokovanému facebooku když se nelze přihlásit přes autentizaci

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

11.01.25 00:18
hodnocení

0x

Nedá.

hodnocení

Vypadá to tak. Jsem ztracen :) Na emaily vůbec nereagují, přes Whatsapp jsem dostal potvrzení že došlo k ověření totožnosti, dostanu se k dokazu na změnu hesla a následně mi naskočí požadavek na autentizaci, kterou nemám.

buddy
hodnocení

0x

Jsem na tom úplně stejně - FB účet mi přestal fungovat před rokem, když jsem se snažil přihlásit/resetovat heslo během jednoho velkého výpadku.

Od té doby to po mně chce kód z autentizační aplikace, kterou ale nemám. Je možný, že jsem ji někdy měl, ale mezi tím jsem zničil telefon (displej úplně v háji). Aplikace se ale podařilo přetáhnout na nový, ale žádná autentizační pro přihlášení na FB se nedochovala. :) Spíš si myslím, že jsem na ty kódy historicky měl něco přímo od FB, ale časem to přestalo fungovat a přecházelo se na ty externí autentizační aplikace. Ale fakt nevím. FB je kupa ho*en obsahově i funkčně, takže je možný, že si dvoufázový ověření u mě prostě nastavil sám tak jako ve vašem případě. :)

Zajímavý ale je, že mi to nenabídlo jinou možnost než dvoufázové oveření, žádné obnovení účtu, nic... Ještě začátkem tohoto roku nebyla jiná možnost. Až minulý týden se uráčili přidat pod odkaz "zkusit to jinak" nahrát doklad pro ověření, takže jsem zajásal. Dopadlo to ale jako vždy, když naivně od FB očekáváte něco racionálního - ověření proběhlo v pořádku, dostal jsem odkaz na odemčení účtu a ... zase ho*no: jsem opět ve fázi zadat kód z aplikace nebo "zkusit to jinak", tj. zase nahrát doklad nebo selfie. :D

Paralelně mi na mobil přijde nějaký další kód, který ale nemám kam zadat. Myslím, že jsem ho jednou ze zoufalství zadal místo hesla po klidnutí na obnovovací odkaz a ono mi to vytvořilo zcela nový účet s mým jménem. Ale do starého jsem se nedostal. Fakt bizár.

Netuší někdo, co s tím?

hodnocení

Já jsem se do toho nakonec vloupal. A to po snad 100 tisícém pokusu skrze odkaz a zadání dokladu na Whatsappu. Kdy zničehožnic najednou jsem se ocitl ve facebook účtu na mobilu, odkaz zafungoval. Okamžité jsem v nastavení deaktivoval nikdy nepoužívané vícefázové ověření aplikací a přepnul na sms. Nikdy napoužívané tím myslím ve facebooku nikdy nepoužívané, jinak autentizační aplikaci na mobilu mám. Proč to ale doposud nešlo a najednou odkaz zafungoval to netuším vůbec. Navíc zajímavé je že z mobilu jsem se mimochodem nikdy nepřihlašoval, používám pouze pc verzi. Co se týká podpory můj závěr je v tom, že skrze email se nevyřeší vůbec nic (bez odezvy), skrze Whatsapp je alespoň nějaká odezva. Zmíněný odkaz který přišel Whastappem šel spustit pouze z mobilu. Tedy když shrnu okolnosti. V mém případě jsem se do toho dostal ze zařízení s telefonním číslem přidruženém k účtu a z Whatsappu, i když jsem mobilní facebook nepoužíval. Chodily mi dva druhy kódu, jeden do sms, druhý Whatsappem. Nefungoval žádný. Podařilo se mi tam vstoupit až po dlouhé době a peripetiích jako máte vy (dokolečka jsem ověřoval identitu Whatsappem až po x pokusech odkaz zaslaný facebookem zafungoval). Tedy v mém případě vyloženě náhoda, točil jsem se také v kolečku až jednoho dne odkaz z Whatsappu zafungoval (paradoxně bez těch kódů). Zatím tedy jedu dál.

buddy

Tak to gratuluji. :) Já budu zkoušet dál...

S tím dvoufázovým ověřením je to zajímavé, protože stejný problém měli jiní lidé, kteří se po tom loňkém výpadku nemohli zpět přihlásit. Většinou se jim totiž zaplo také samo. :) A většina to nakonec obešla nějakým podivným způsobem - už nevím jakým, ale u mě to nešlo.

Mně dnes ve 14:41 přijde na WhatsApp zase odkaz na obnovení účtu a zkusím to na mobilu. I když už jsem to myslím zkoušel, a to mi právě vznikl ten úplně nový účet. :D A byl to nový úplně prázdný účet a měl nastaveny v kontaktech stejné dva e-maily, jako mám v tom původním. Tak zkusíme znova...

hodnocení

Mně to obejít také vůbec nešlo, až pak najednou přímým proklikem z odkazu Whatsappu to jednoho dne začlo jít. Paradoxní je, že jsem na facebooku nikdy neměl aktivované vícefázové ověření a hlavně jsem nikdy neměl facebook na mobilu. Přesto jediný způsob jak jsem se do toho dostal byl přes přímý odkaz z Whatsappu na tom konkrétním zařízení na které mi odkaz poslali a hlavně se facebook jednoho dne po kliknutí na odkaz načetl bez zadávání těch kódů, které mi neustále chodily. Bylo to celé totálně zmatené, jelikož chodily dva druhy kódů (jeden do Whatsappu a druhý přes SMS). Tedy já jsem měl štěstí a zhruba po měsíci jsem se k účtu dostal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]