Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problémy s sd kartou

Od: evzen odpovědí: 7 změna:
Zdravím, jelikož jsem měl už plné úložiště v mobilu (64gb jen )koupil jsem si sd kartu 128gb.
V mobilu mám převážně 5000fotek a asi 40videi.
Když v galerii vyberu fotky (všechny naráz nejdou tak vyberu třeba 300fotek) , které chci přesunout na tu sd kartu .. přesunuje na ní tedy, jenže ono těch 300 fotek se znovu dá ještě jednou do té Galerie úplně na vrch.. tak je chci všechny smazat protože tam teď mám prakticky 300fotek a ještě 300fotek těch úplně stejných.. smažu je a mě se vymažou i z té sd karty. Tak co dělám špatně

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, já bych to řešil tak, že po zkopírování fotek na SD kartu bych tuto vyjmul a originální fotografie v mobilu smazal. A potom zase SD kartu vložil. A zřejmě máte zapnuté zálohování, tak to vypněte. Zdravím!
doplněno 10.01.25 12:08: Jestli máte zapnuté zálohování fotek na Google, tak by to mohl být ten problém.
evzen
hodnocení

Nojo ale já to vše najednou nepretahnu.. protože jak to dám na sd kartu tak se mi tam fotky zdvojí a dají znovu na klasické úložiště .. pak to píše že ho mám plné.. zkusím teda vypnout to zálohování

jm
hodnocení

1x
Každá SD karta je pouze na aktuální záznam a okamžitě musíte údaje uložit do počítače nebo jiného úložiště, pokud je to možné. Potkal jsem se cestou SD karet micro SD a rozhodně to nebyly nejlevnější kousky, které nahlásily chybu a ztratily všechny údaje. Pomohlo jen formátování, ale chyba se zase opakovala.

hodnocení

1x
A proč je kopírujete po jedné a ne celou složku? Pokud to neumí váš souborový manager, použijte třeba Total Conmander. A nebo to udělejte přes PC z mobilu na kartu ve čtečce. Sice to byde pomalejší, ale neděláte to každý den.
Nahoře fotky máte proto, že mají najednou datum kopírování. Mám pocit, že když to udělate přes PC, může jim zůstat původní datum, ale nejsem si jistý.
Pokud nelze použít kartu, dělám to tak, že stáhnu všechny fotky do PC a v Irfanview jim hromadně 2x snížím rozlišení. Výsledný objem dat klesne 4x, aniž byste to na displeji mobilu poznal na kvalitě. Zmenšenými fotkami pak nahradím v mobilu ty původní a získám tak několik GB místa.

souhlas, přes TC datum zůstává původní.

hodnocení

1x
Dáváte "přesunout" nebo "kopírovat"?
Pokud se fotky z telefonu na kartu jen nakopírují, zůstanou Vám i v úložišti telefonu. Potom je galerie zobrazuje dvakrát - jednou ty z telefonu a jednou ty z karty.

gon
hodnocení

0x
Přes správce soubrù?nebo přes galerii? To udělá galymatyas, doporučíme alba

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]