Nejste přihlášen/a.
Jak píše kolega - jako hlavní kritérium bych viděl hliníkové šasy. Probook - Elitebook od HP se prodávají za 2-3000,- na bazoši a mají výkon aktuálně nových v ceně i 3x vyšší.
Já tedy v zaměstnání občas mám možnost získat nějaký slušný - ale to je hned pryč, to mám na účely daru v okolí. Cena od zaměstnavatele je třeba 500,- za HP EliteBook 840 G3, přičemž je tam i to minimum, které doporučím:
SSD 250GB
RAM 16GB
Pokud se bojíte nakoupit na bazoši, je spousta obchodů se zárukou - ale cena je dvojnásobná.
Pokud chcete, aby dcera hrála hry v jejích 9 letech, co budete dělat za 3 roky, aby je nehrála? :D..
To jen tak mimochodem.
Jak jsem psal - za mne zmíněný NTB za 3tis Kč z bazoše je na stejném výkonu jako nové za 10 tis. Pokud chcete do 20tis nový, pak stačí napsat "NTB do 20 tis Kč" - a máte spousty rad. K tomu bych jen doplnil, že herní NTB z bazoše bych si naopak rozhodně nekupoval!
Hlavně bych se vyhnul Chromebookům, Windows 11 S, a podobné patvary.
Vybírejte s Windows 11 Home nebo Pro.
Osobně bych šel do tohodle použitého
nic proti - jen doplním - v odkazu máte W10 a parametry tohoto za 8 tis jsou stejné jako mnou zmíněná G3 za 3000 v super stavu
Dobrý den, samozřejmě je pro mě důležitý poměr cena/výkon, ale nepotřebuji na tom nějak extra šetřit a kupovat starší apod. ale samozřejmě taky nehodlám kupovat něco za x tisíc.
Možná by to už konečně chtělo místo toho vašeho "x" či "cenově nějaký průměr" sdělit, kolik na to máte rozpočet. Záměr použití jste sdělil, jen doufám, že už je pryč doba, kdy lidé chtěli počítač "jen na hry" v domění, že je to levnější. A pak vám někdo může konkrétně poradit co možná nejlepší konkrétní model. Já nyní vybírám notebook pro mamku (70 let) a ta mi dala limit 30000 Kč. Zároveň vím, co na tom dělá a i co si ráda zahraje. Pak to jde snadno, a ještě jí potěším, že cena bude nižší, než je ochotná utratit.
Třbea 10000-20000 Kč. Zvolit chci tak, ať opravdu nějakou dobu vydrží. A v této ceně zohlednit pak poměr cena/výkon.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.