Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook pro dceru 9 let

Od: filas odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, chtěl bych poprosit o tip pro koupi notebooku pro dceru 9 let. Takže především youtube a chuť naučit se s notebookem, tudíž uživatelské znalost a nějakou tu hru si určitě bude chtít zahrát. Ideálně bych chtěl koupit od "zeleného mimozemšťana".Cenově prosím o nějaký průměr, každopádně ať taky nějakou chvílí vydrží, když má být její první. Děkuju
doplněno 09.01.25 19:01: Ještě se dívám a mají aktuálně akci na ASUS, tak třeba zrovna z této značky. Vůbec netuším dle čeho a z jakého kategorie pro již zmíněné vybírat. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Kupil by nieco pouzivane za lacny peniaz, napr vyradeny firemny.

hodnocení

1x

Jak píše kolega - jako hlavní kritérium bych viděl hliníkové šasy. Probook - Elitebook od HP se prodávají za 2-3000,- na bazoši a mají výkon aktuálně nových v ceně i 3x vyšší.

Já tedy v zaměstnání občas mám možnost získat nějaký slušný - ale to je hned pryč, to mám na účely daru v okolí. Cena od zaměstnavatele je třeba 500,- za HP EliteBook 840 G3, přičemž je tam i to minimum, které doporučím:

SSD 250GB

RAM 16GB

Pokud se bojíte nakoupit na bazoši, je spousta obchodů se zárukou - ale cena je dvojnásobná.

doplněno 10.01.25 16:03:

Pokud chcete, aby dcera hrála hry v jejích 9 letech, co budete dělat za 3 roky, aby je nehrála? :D..

To jen tak mimochodem.

Jak jsem psal - za mne zmíněný NTB za 3tis Kč z bazoše je na stejném výkonu jako nové za 10 tis. Pokud chcete do 20tis nový, pak stačí napsat "NTB do 20 tis Kč" - a máte spousty rad. K tomu bych jen doplnil, že herní NTB z bazoše bych si naopak rozhodně nekupoval!

trtr
Zdravím, taky jsem pro nějaký repasovaný, na naučení ideální.

dell
hodnocení

0x

Hlavně bych se vyhnul Chromebookům, Windows 11 S, a podobné patvary.

Vybírejte s Windows 11 Home nebo Pro.

Osobně bych šel do tohodle použitého

alza.cz/...

nic proti - jen doplním - v odkazu máte W10 a parametry tohoto za 8 tis jsou stejné jako mnou zmíněná G3 za 3000 v super stavu

jm
hodnocení

0x
V jaké oblasti se vyznáte? Třeba o autech něco víte? Asus třeba nazvěme škodovkou... Víte kolik typů aut a v jakých výbavách se škodovky nabízí? Říct že Asus, to je jako doporučit "kupte škoda"...
filas

OK, rozumím. Navrhněte teda ideální dobrou značku pro notebooky (cena/výkon). Děkuji

filas
hodnocení

0x

Dobrý den, samozřejmě je pro mě důležitý poměr cena/výkon, ale nepotřebuji na tom nějak extra šetřit a kupovat starší apod. ale samozřejmě taky nehodlám kupovat něco za x tisíc.

frodo

Možná by to už konečně chtělo místo toho vašeho "x" či "cenově nějaký průměr" sdělit, kolik na to máte rozpočet. Záměr použití jste sdělil, jen doufám, že už je pryč doba, kdy lidé chtěli počítač "jen na hry" v domění, že je to levnější. A pak vám někdo může konkrétně poradit co možná nejlepší konkrétní model. Já nyní vybírám notebook pro mamku (70 let) a ta mi dala limit 30000 Kč. Zároveň vím, co na tom dělá a i co si ráda zahraje. Pak to jde snadno, a ještě jí potěším, že cena bude nižší, než je ochotná utratit.

filas

Třbea 10000-20000 Kč. Zvolit chci tak, ať opravdu nějakou dobu vydrží. A v této ceně zohlednit pak poměr cena/výkon.

filas

Klidně může být i do 10000 Kč. Každopádně ať tam je poměr cena/výkon. Zkuste třeba doporušit, pokud Vás tím nebudu moc zatěžovat variantu do 10000 Kč a i do 20000 Kč. Děkuji

jir
hodnocení

0x
Právě vybírám notebook s rozpočtem 1000Kč. Na sledování filmů, prohlížení YouTube a internetu bohatě stačí starší Lenovo řady T.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]