Nejste přihlášen/a.
Potřebuji poradit mám sítový kabel aby mi fungoval net, tento kabel mám ale strasně dlouhý chci se zeptat jak ho mám zkrátit abych ho zase mohl dát do sítovky s tou telefonní koncovkou děkuji.
No nejlepší bude ho smotat a slepit to kolečko lepící páskou. Pokud chceš kratší tak je nejlepší ho koupit kratší. Člověk nikdy neví co se může přihodit a kdy budeš ten delší potřebovat.
Vždyť je to otázka pár korun.
tak tak
konektor RJ 45 se dá taky dobře zamáčknout šroubovákem,
když kleště nemáš. Ale musí se to trošku umět
a hlavně bacha na prsty
tak 200 a víc, ke koupi v některých prodejnách kde prodávají PC či síťové prvky, možná budou na objednání nebo na internetu (třeba t-cz.com/...
Už to neřeš to, kup si za 30 korun dvoumetrový kabel, dělají možná i 1,5 m nebo Ti v prodejně s PC prodají kolik potřebuješ a koncovky přicvaknou.
doplněno 29.04.09 09:45:tak jsem našel kleště za 90 korun bez DPH, ale nekupuj, kup kabel, dalších 6 let je nebudeš potřebovat (možná nikdy), navíc ani kleště nejsou záruka že se to povede, tak jednu ze sta přicvakne špatně i ten kdo to dělá pořád, takže půjdeš znovu do obchodu pro novou koncovku a den je pryč.
nekupuj kleště, nebudou Ti k ničemu, protože EU bude měnit konektory
doplněno 30.04.09 13:34:přesekni ho, zkrať a dej tam lutrsvorku (jinak čokoládu pokud víš vo co de).
Dobrý večer. Já bych měl taktéž otázku týkající se koncovky kabelu. Zrovna neví, kolik kabel obsahuje srátů, ale asi 2 kablíky mi nejdou do konektoru. Myslím, že je to hnědý a modrý? Nevíte důvod, proč to takto poskytovatel udělal? Děkuji
Nevejdou? Nebo vejdou ale jsou vyvedené ven a je na ně připojeno trafo? RJ-45 konektor který se používá pro sítě tak má 8 pinů (4 páry vodičů, takže 8 drátů) a datakabel má taky 4 páry takže se tam vejít musí. To platí pokud mluvíme o klasických datakabelech a ne o atypech který se používají pro větší rozvody...
nevím tedy co s tím má společného poskytovatel, ani tomu dotazu moc nerozumím srát, kabel kablíky
ale zkusím zleva doprava:
1. bílo - oranžová
2. oranžová
3. bílo - zelená
4. modrá
5. bílo - modrá
6. zelená
7. bílo - hnědá
8. hnědá
pro síť potřebuješ nezbytně 1,2,3,6
pokud Ti přebývají dráty tak máš nejspíš špatný konektor nebo jsem nepochopil otázku
Ono je v zásadě jedno jak drátky nacvakáš, ale musí být na obou stranách stejně
To co popisuješ je béčková norma, která je doporučovaná a která se používá i na gigabit. Více zde: xmaestro.com/... 1,2,3,6 se používá pro 10 a 100mbit, pro gigabit je to komplet
Pak jdou dělat různé prasečinky jako vést 2x 100mbit po jednom kabelu, případně 1x 100mbit a max 2x telefon :D
Věř že už jsem předělával pár kabelů které fungovat neměly a fungovaly Spárované proč? Když už tak kvůli odstínění, jiný důvod to mít nemůže, páč drát jako drát. Nebo to myslíš jen tak aby byl vždy pár na Rx a pár na Tx, ano, to je jasné, jen gigabit má páry 4- tak jsem to snad psal.
Z tvého odkazu nevim co mam najít, ale nenabádal jsem ať se nedrží normy, jen řikám že fungovat to bude i když to přehodí
Nikdo neříká, že nebudou fungovat, ale dělat to od oka je pěkná prasárna, tak to dělají diletanti a amatéři.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.