Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky program na střih videa?

Od: rotorod® odpovědí: 9 změna:

Dobry den

mohu vas poprosit o radu na program na střihani videa? Mam nějake kratke par minutove videa, asi 10, a chtěl bych si udělat jedno video, kde z každeho vytahnu nějakou čast a spojim pak dohromady. Jaky jednoduchy program v češtině volně ke staženi by jste mi doporučili prosim? Fakt nějaky obyčejny, abych nemusel kupovat licenci ani nic dalšiho...

děkuji za tipy

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smode2
hodnocení

3x

Lze použít také DaVince Resolve - od 18 verze česky. Profi sw zdarma (do UHD 4k). A protože je profi, pracuje se s ním velmi dobře. Od jednoduchého střihu na časové ose po pokročilé kolorování atd.

zrovna jsem měl najít něco pro tatíka - a ten davinči se mi líbí .. ale jestli se dobře dívám, chce to minimálně ryzen 7 - tam bude asi problém u všech těch videostřihů, že ramka či grafika jsou až daleko za procesorem - což?

smode2

Patrně nebude - lze si zdroje převést na menší rozlišení (volitelné - výsledek je po renderování vždy v plném rozlišení), aby se stroj nesekal a dalo se dobře pracovat i na starším hw. Samozřejmě to má své limity a čím vyšší rozlišení, tím lépe. Sám používám 4k profi kameru a ostřím jedině ručně na objektivu. Pokud se záběr nepovede a je mírně rozostřený, může to být problém co na náhledu není vidět. Ale zatím bez problému. Některé další tipy jsou zde:

děkuji - tatík chce převádět staré VHS a sestříhat některé zásadní minuty z hodin videí - předpokládám, že to je jen jeho plán, který jako jeden z mnoha asi nedojde do finále (už má jiné starosti), ale aspoň by se mohl trochu odreagovat...

111®
hodnocení

1x

Aviděux

doplněno 06.01.25 17:52:

Oprava Avidemux

hodnocení

0x
Avidemux nebo radši nějakou nelineární střižnu - openshot, kdenlive, davinci a další free programy. Windows nějaký základ nemá? Kdysi býval...
ladinac123

Movie Maker měl WIndows už pak asi vždy.

Já dělával hodně ve Vegasu

Já měl poslední win xp. Takže už nejsu úplně v obraze.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]