Nejste přihlášen/a.
Dobry den
mohu vas poprosit o radu na program na střihani videa? Mam nějake kratke par minutove videa, asi 10, a chtěl bych si udělat jedno video, kde z každeho vytahnu nějakou čast a spojim pak dohromady. Jaky jednoduchy program v češtině volně ke staženi by jste mi doporučili prosim? Fakt nějaky obyčejny, abych nemusel kupovat licenci ani nic dalšiho...
děkuji za tipy
Lze použít také DaVince Resolve - od 18 verze česky. Profi sw zdarma (do UHD 4k). A protože je profi, pracuje se s ním velmi dobře. Od jednoduchého střihu na časové ose po pokročilé kolorování atd.
zrovna jsem měl najít něco pro tatíka - a ten davinči se mi líbí .. ale jestli se dobře dívám, chce to minimálně ryzen 7 - tam bude asi problém u všech těch videostřihů, že ramka či grafika jsou až daleko za procesorem - což?
Patrně nebude - lze si zdroje převést na menší rozlišení (volitelné - výsledek je po renderování vždy v plném rozlišení), aby se stroj nesekal a dalo se dobře pracovat i na starším hw. Samozřejmě to má své limity a čím vyšší rozlišení, tím lépe. Sám používám 4k profi kameru a ostřím jedině ručně na objektivu. Pokud se záběr nepovede a je mírně rozostřený, může to být problém co na náhledu není vidět. Ale zatím bez problému. Některé další tipy jsou zde:
děkuji - tatík chce převádět staré VHS a sestříhat některé zásadní minuty z hodin videí - předpokládám, že to je jen jeho plán, který jako jeden z mnoha asi nedojde do finále (už má jiné starosti), ale aspoň by se mohl trochu odreagovat...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.