Nejste přihlášen/a.
příklad:
délka 500 šířka 300 ks 1
no a a těchto položek mám cca 1000 a potřebuji aby se mi stejné rozměry sdružily a sečetli.
Jednoduché jak facka
Najeďte si tím obdélníčkem tak kde chcete mít políčko s tím součtem pak kliknite na to řecké písmeno co vypadá jak divný E no a tady se to asi liší verzí mně naskočí hned součet nebo se tam dá vybrat. Pak už jen kliknete na první a natáhnete to pole až k poslední hodnotě.
Enter
A je hotovo.
Tedy pokd jste myslel tohle.
doplněno 28.04.09 15:28:Já osel dyť je to SIGMA.
Ne nemyslel.
Nechci sčítat kusy - to je mi při výrobě k prdu.
Můj daný seznam může obsahovat stejné rozměry >>prkýnek<< s různými počty ks.
Pokud jsou stejné rozměry, tak je chci najít a sečíst a z toho udělat nový seznam.
Nechci sčítat hrušky s jabkama.
použij automatický filtr a funkci "=SUBTOTAL(9;$E$3:$E$22)", ta ti sečte pouze hodnoty zobrazené pomocí filtru.
Další možnost by byla použít kombinaci funkcí SUMIF (sečte jestliže..) a COUNTIF (počet jestliže..).
Nevím jak bych na tohle použil filtr a vzorec.Já těch řádků mám cca 1000 (každý den) a je vnich blíže nespecifikovaný počet stejných rozměrů a různých počtů ks. Výstup, který bych potřeboval je: soupis rozměrů s již sečtenými ks - ty pak nacpu do>>pily<< a nechám nařezat. Určitě to nějak v tom excelu jde, ale konkrétně nevím jak.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.