Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vypadává ovládání myši

Od: hujerml odpovědí: 26 změna:

Prosím rádce: tento týden již podruhé z ničehožnic a přestane jezdit kurzor myši. Bezdrát Genius. Zasunu myš USB

a také nic- kurzor se nehne. Restart PC vše napraví. Co zkontrolovat? V win myš a jiná polohovací zařízení se zařízení pak hlásí opět v pohodě. Ovladače aktulizovány- používáte nejnovější... PC Lenovo win10. Děkuji

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

3x
Dobrý den, to znám - vyměnit baterie v myši nebo ty nabíjecí znovu nabít. Zdravím!
hujerml
hodnocení

Hmmm ,tak blbej snad nejsem. Batere je plná! Hlavně, pokud si řádně přečteš můj dotaz, tak tam jsem psal, že i po připojení drátové myši do USB portu win 10 (64)nereagují! To by snad měly. Proto jsem si myslel .že je problém v ovladačích - ale win hlásí, že ne.

ben®
hujerml - také si nemyslím, že jsem blb, ale dle mého názoru jste použití drátové myši napsal v původním dotazu málo srozumitelně. Vím, že to budete rozporovat, ale to je asi vše, co s tím nadělám. Já jsem s používáním bezdrátové myši skončil už dávno - těžká do ruky, hlídat baterie a poruchovost. Drát je, holt, drát.
pecenkav

bene, bohužel se musím tazatele zastat, napsal to dost jasně, i když se v počítačích už nehrabu, ale "a přestane jezdit kurzor myši. Bezdrát Genius. Zasunu myš USB" mě připadá dost jasný,

a pro tazatele, zkus se podívat, jestli ti nějak nezačala zlobit nějaká pamět a nebo jestli by to nechtělo víc pamětí.

Mě taky začali nedávno problémy s myší, dal jsem do jinýho USB a zlepšilo se to trošku, pak se to zase ukázalo, tak jsem dal novou myš a dobrý, ale potom zase přišly problémy s Winamp, to všechno od září do listopadu, po přidání pamětí zase zlepšení, vypadá to na nějaký problémy s windowsama, ale to už měnit nebudu, přeinstalovávat nechci, mám sedmičky a nový nepotřebuju

ben®
pecenkav - klidně se zastávejte, když už víte více, než bylo v původním dotazu. Myslím, že zde nejsem jediný, který si nebyl jistý formulací dotazu a tazatel nám to dává asertivně (dřív se říkalo drze) ve svých reakcích najevo. Co s takovým tazatelem? Jeho možné další dotazy ignorovat.
pecenkav

bene, v původním dotazu to jasně píše, nikde to tam nevidím dopsaný dodatečně

ben®
pecenkav - přečtěte si to zde celé a hlavně reakce od tazatele.
Tady se musím zase naopak zastat Bena. Též jsem formulaci Zasunu myš USB nepochopil. Napadlo mě, že myslí USB dongle. Ne jinou drátovou myš.
hujerml
hodnocení

Opravdu si myslíte,že jsem drzý - asertivní. Z čeho tak soudíte? V mých dotazech začínám Prosím a končím děkuji...

,ale je mi trapně, když mi rádci doporučují vyměnit baterii apod. A to ještě satirickou formou a sami si řádně dotaz nepřečtou. Pokud neví, má možnost upozornit, že otázce nerozumí a já bych jí doplnil.

V oblasti PC se moc nevyznám, proto se s dovolením ptám zde na poradně, kam občas přispívám (a celá naše rodina Hujerů (nick) do jiných oblastí).

Pokud se vás to Bene dotklo, fakt bude lepší, když nebudete reagovat. Děkuji. Všem jinak přeji štěstí a zdraví do r. 2025.

Jinak od té doby vše zase (zatím) běží jak má...

hodnocení

1x

"Zasunu myš USB"

To není pravda. Zasunete vysílač myši do USB. Přijímač je na té druhé části, kterou ovládáte rukou.

Rozhraní je Bluetooth, kmitočet 2,4 GHz (vlnová délka 12,5 cm), stejný jako pro WiFi.

Zkuste jiný USB port. Sledujte WiFi rušení nebo mikrovlnnou troubu (taktéž 2,4 GHz).

hujerml
hodnocení

Nevím všechno, ale nedělejte ze mě vola! vibe2 ... píšu,že když přestane myš bezdrátová reagovat, vezmu druhou,

již s káblíkem a zakončenou USB konektorem. Tento vrazím do konektoru na PC a ani tato druhá DRÁTOVÁ MYŠ

nehejbe kurzorem...! Tak jaký výklad o 2,4GHz. Výše píšuá, že ani další port s USB nereaguje a musím dát měkký reset!

Hm zkoušel jsem, když už je PC v této nečinnosti a vytáhnu z USB konektoru flešku (na kterou zálohuji) ,PC reaguje, zahraje blm blm, já dám - připojím do toho samého konektoru myš(drátovou) a kurzor stále stojí...

Z jiného konektoru vytáhnete flešku - nedáte bezpečně odpojit? Při vytahování PC hraje? Divné - moje PC se ozývá při připojování USB, ne při odpojování ...

Díval bych se při manipulaci na reakce na stránce Systém - Zařízení (Bluetooth a jiná) - ... a na připojené disky (Zařízení a jednotky) v Průzkumníku - co vám tam zůstává viset

hodnocení

1x

Klikněte na systém-nastavení - Bluetooth a zařízení

Za dobu stáří PC může být spousta zařízení vč. myši, které tam jsou nainstalované - ovladače myší a klávesnic, které roky nepoužíváte.

Já tak měl ovladače klávesnice MS ze setu (ovladač s programem na nastavení klávesnice a myši) v kolizi s ovladači myši Genius. Společně to fungovalo pár minut, než se někde něco aktualizovalo a tím znefunknčnilo - drátová myš funguje, ale bezdrát potřeboval přehodit přijímač nebo restartovat PC.

hodnocení

0x
Jiné konektory usb jsi zkusil?
hujerml
hodnocení

Ano zkusil před resetem nejde ani v dalším USB.

mll
hodnocení

0x

Tohle mě taky myš dělala a pomohly kvalitní alkalické baterie, už asi půl roku pracuje bez problémů. Předtím tam byly nějaké obyčejné baterie (vypadaly jak z nějaké vietnamské večerky), se kterými myš fungovala 3 roky. Pak začla dělat přesně co popisujete (takže jsem právě podezříval myš, že už je vadná), tak jsem několikrát měnil baterie a nezlepšovalo se to. Až ty alkalické pracují (teda píšu kvalitní, ale ono to znamená že místo kyselých po 2,50 jsem koupil alkalické po asi 8 korunách).

Ale je tu jeden rozdíl, drátová myš (PS2 i USB) v takové situaci pracovala bez problémů.

Ještě mě napadnul konflikt s nějakým jiným polohovacím zařízením (tablet - poloha myši se přepisuje absolutní pozicí pera na tabletu, chovají se tak i některé touchpady kde poloha prstu je absolutní a myš nemá šanci, ale to myslím bylo v linuxu). Kdyby byl konflikt s GPS nebo něčím takovým, co vysílá na virtuální sériový port, tak to v seznamu zařízení vidíte jako standardní sériovou myš a kurzor by nestál na místě, ale nesmyslně skákal.

Ještě když jsme u toho, nemůže nějaká běžící (či spíše vytuhlá) aplikace přepisovat souřadnice myši. Nevím jak v desítkách, tam jsem to nezkoušel, ale v sedmičkách to šlo a aplikace ani nepotřebovala vyšší práva (měl jsem aplikaci, která simulovala kliky a tažení myši za účelem poskládání obrázku (zejm. mapy) přes několik obrazovek).

hujerml
hodnocení

No jo to se stále bavíme o tom, že přestane reagovat bezdrát myš. (baterky apod...) .Připojím druhou do USB a nejede také! Z toho usuzuji, že není chyba v myši. Je to stolní PC, jiné polohovací zařízení nemám připojené ,ani nevyužívám.

Přejeto antivirem, mBamem, online Esetem a nic nenašly...

hodnocení

0x
A žije v tom okamžiku USB port? Když tam strčíte jiné zařízení,rozpozná ho systém?
hujerml
hodnocení

Hm zkoušel jsem, když už je PC v této nečinnosti a vytáhnu z USB konektoru flešku (na kterou zálohuji) ,PC reaguje

,zahraje blm blm, já dám - připojím do toho samého konektoru myš(drátovou) a kurzor stále stojí...

hodnocení

0x
V první řadě bych vyzkoušel jestli to nemá na svědomí operační systém.
Stáhnout live Linux a zpustit z flešky.
Pokud myš pojede,tak bude na vině systém.
Pokud nee, udělal bych kontrolu HDD nebo RAM.

hujerml
hodnocení

Prosím dnes opět zničeho nic výpadek ovládání kurzoru. PO vyvolání správce úloh cca po 1min vše začlo samo fungírovat.

Odchází něco v PC?

mrknul jste se do historie připojených zařízení? odmazal staré ovladače?

Jakou myš a jakou klávesnici používáte?

A vyloučil jste již to BT rušení?

hujerml
hodnocení

Díky za reakce: Bezdrát myš Genius NX7000, drátová byla k PC dodána Lenovo. Od včera zase vše v pohodě.

Jiná zařízení pro BT nejsou v dosahu . Akorát jsem si všiml, že v ovl. panelech v polohovacích zařízeních jsou z zaregistrovány 2 stejné řádky myši...

bude to o těch ovladačích, které se hádají... klidně odinstalujte všechny ovladače myší a klávesnic, vyjmete a vložíte zpět do USB - natáhnou se nové

hujerml
hodnocení

Díky za reakci, zkusil jsem odinstal, jeden bude zřejmě pro tu drátovku a druhý pro bezdrát -ta odinstalací přestala fungovat

po znovupřipojení reaguje jak má.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]