Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mizející tapeta na stolním PC

Od: papouch01® odpovědí: 8 změna:
Dobrý den,rád by jsem se zeptal na problém, který teď mám na svém stolním PC a to jest mizející tapeta. U svého PC mám dva monitory (jeden hlavní - klasický herní monitor a druhý televizi, kterou používám jako druhý monitor). Dlouhé roky jsem s tím neměl žádný problém, nicméně v poslední době se mi začíná dít to, že na mnou nastavené tapetě, která je shodná na obou obrazovkách, vznikne po nějakém čase používání jakýsi "lag".Když kliknu na ikonu na ploše, tak v celém prostoru, kde je označena ikona, tak tapeta zmizí a prostor zčerná. Když pak na prázdném místě na ploše smáčknu levé tlačítko myši a natáhnu takové to prázdné označovací okno (snad mi rozumíte) a pustím levé tlačítko tak v prostoru kde jsem myší vytvořil toto "označovací" okno, tak tapeta opět zmizí. No a když pak například otevřu webový prohlížeč, který je přes celou plochu a pak ho stáhnu do lišty, tak v celém prostoru, kde byl prohlížeč otevřený (to znamená na celém prostoru obrazovky), tak tapeta zmizí komplet a já mám na ploše pouze ikony.Jak říkám neděje se to ihned po nastartování PC, ale většinou po nějakém čase používání. Když PC restartuji, tak po nastartování je tapeta opět na svém místě avšak tentokrát již většinou trvá kratší čas, než tapeta začne mizet.Mám trochu strach, aby nezačala odcházet nějaká součást počítače. Jsem laik, proto se ptám, jestli někdo nemá představu co se tam děje

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

krtek6
hodnocení

0x

nestíhá ti počítač ;) běžný jev když máš málo výpočetního výkonu...ale to jsou malý věci toto

hodnocení

Myslíš že nestíhá? Má už něco za sebou, ale třeba Red Dead Redemption 2 tam rozjedu na full grafiku, ale tahle chyba se mi děje když mám třeba jen otevřený web

krtek6

hele..mám ntb z roku 2015 a k němu připojeny externí monitor...občas mi to udělá...stejně tak v práci mam stolní pc z roku 2010 a 2 externí monitory...podívej se schválně na správce úloh co na to říká procesor a gpu...já to mám všechno ve velkých točkách...

riva
hodnocení

0x

Zkontroloval bych jestli jsou aktuální ovladače grafiky.

krtek6

takový věci se dneska aktualizují sami...

riva

Jak u koho. U mě ne.

ladinac123
hodnocení

0x

To je normální, já zase někdy dělám na ploše přesuny ze složky do složky a najednou přes co přejedu kurzorem, tak se udělá černý čtvereček, zrovna dneska. Pak pojezdím celou plochu kurzorem všechny ikony okolo zčernají, písmo zbělá, pak nějak kliknu zčerná obrázek na ploše a najednou blik a je to zase v pohodě. Dneska mi to zrovna udělalo 2x

hodnocení

0x

Dobrý večer. Předpokládám, že se bavíme o systému Windows 10. Tam jsou tyto problémy totiž známy, ale raději si počkám na odpověď, protože u každého systému jsou opravy a postup jiné ...

Jako první bych, bez znalosti systému, zkusil opravu systému přes příkazový řádek, tím totiž nic nezkazíte ...

Čili (a opět, pro každý systém je to trochu jinak, proto se na něj pořád ptáme!) spusťte příkazový řádek přes: klikněte vlevo dole na Start nebo barevné kolečko, modrý čtverec, nebo na klávesnici tlačítko WIN a do nově otevřeného okna nikam neklikejte a rovnou napište CMD -> na vyhledaný program příkazový řádek klikněte pravým tlačítkem myši a zvolte "spustit jako správce" -> potvrďte varovnou hlášku a po spuštění nového okno napište příkaz SFC /scannow a opět příkaz potvrdťe klávesou Enter. Začne skenování systému a nalezené chyby sám opraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]