Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Windows 11 instalace

Od: ppp odpovědí: 12 změna:

Kupuji v práci NTB, bude naprosto vymazaný, úplně bez jakéhokoliv SW. Jak do něj nainstalovat W 11 home elektronická verze když se z něj nepřipojím na internet (abych tu koupenou elektronickou verzi stáhnul)? A dávat pomalu 3,5 tisíce za verzi s fleškou s nahraným W 11 se mi fakt nechce (když ta elektronická je za nějakých 1,5 tis.) a jiný počítač nemám...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

1x

tak si to nech nainstalovat v práci...nebo si na PC v práci flešku vyrob..

trt
hodnocení

0x
Zdravím, dle pokynů zde: support.microsoft.com/...
si udělejte boot flash a pak jen aktivace.

ppp
hodnocení

tak to bohužel nejde, k pracovnímu NTB nejde připojit žádné externí zařízení (blokováno) a flešku sice nějakou doma mám, je ale problém jak do ní ty W 11 natáhnout (vyrobit si ji neumím)

BIOS do továrního nastavení (odheslování přístupu a vypnutí nastavených blokování), pokud se jedná skutečně o problém jež uvádíš. Vytáhnout knoflíkovou baterii (zpravidla nejběžnější CR2032), počkat asi 10 minut, doporučuji případně oba konektory + a - zkratovat na asi 1 minutu. Baterii vrátit zpět, lepší je vložit novou.

A test zde vůbec starší NB je vhodný k instalaci jedenáctek.

To máte nějaké divné IT oddělení. Když se prodávají PC u nás, tak jsou disky vymazané, veškerá omezení zaměstnavatele (blokace USB, heslo BIOS) deaktivovaná a pokud bylo PC koupeno s licencní operačního systému (obvykle OEM), tak licenční číslo je k PC dodáno též.

jirib
K pracovnímu počítači nemůže připojit nic externího.Tedy si nemůže v práci vytvořit spouštěcí flešku.Chápete?
Zajdětě s fleškou za systémákama,třeba vám ty Windousy stáhnou...
Pokuď se nedokážete k instalačním souborům dostat jinak,koupě flešky s instalací vás nemine...

@jirib - Znepřístupněné porty jsou docela běžným (a správným) způsobem zabezpečení pracovních počítačů. Jen správce má právo administrovat počítače ve firmě. Jedná se o základní prvek zabezpečení, obdobně zaheslování BIOS a tak dále.

trtr
hodnocení

0x
Tak ten blokovaný noťas nekupujte, nebo ať to správce opět odblokuje v BIOSu. Je to velká komplikace pro budoucí použití!
Udělat flash je lehké, nebojte, jen přečíst a jet dle instrukcí:
1.USB flash min 8GB
2.Instslace pomocného programu že stránek MS
3.Automatické stažení dané verze
4.Nastavení prvního bootování z USB(mohou udělat v práci-opět správce)
5.Instalace a aktivace
6.Doplnění případných ovladačů
Vše může udělat správce v rámci prodeje, stejně asi zabaví HDD, nebo důkladně smaže.

bear
hodnocení

0x

U notebooků DELL nebo HP musíte bootování s flashdisků v biosu povolit a defaultní nastavení je u těchto modelů, co jsem se setkal vypnuté, takže továrko nepomůže.

Pokud to neumíte, tak servis.

1) Epidemie dotazů bez přesnějšího uvedení zařízení, a chce se, aby se pomohlo.*cert*
2) Ověřit, zda splněny základní požadavky pro instalaci Windows 11:
- 64bitový HW
- TPM 2.0 (lze obejít)
- GPU s ovladačem na úrovni WDDM 2.0
+ dohledat další doporučení na netu.
3) Pokud značkový komp, tak výrobci mají na svých stránkách seznamy kompů vhodných k updatu na jedenáctky.

hodnocení

0x

Nechte si NTB uvést do původního stavu, jak jej zaměstnavatel koupil ... je to i v jeho zájmu.

hodnocení

0x

Kupoval jsem nejeden NTB z práce (ať už jsem ho daroval nebo si nechal...) - vždy mi tam pro jejich vlastní bezpečí IT nainstaloval na zformátovaný disk aktuální systém vč. aktivace. Pokud na nich bylo windows, není třeba žádnou investici, ten systém tam byl a byl legální, takže při instalaci se aktivuje opětovně číslo licence z desky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]