Ahojky, sice jsem pc expert, ale ty pitomý telefony s pitomým a androidem uvedou do rozpaku i geeky Mám úplně jednoduchý požadavek, mám v okně prohlížeče Chrome otevřený obrázek JPG a chci ho poslat někomu (skrze funkci sdílet) přes whatsapp. Jenže dialog sdílet ukazuje URL obrázku a totéže se vloží i to náhledu postu whatsappu? Je nějaká možnost, jak udělat, aby se obrázek do whatsappu sdílele bitmaou? Sice on jde uložit a pak vybrat jako příloha... Jenže je to otrava (mazat pak)na víc mezikrok. A za druhý ten nový android je tak zpitomnělý syatém že dostat ae do. Správce souborů je asi na 15 kliknutí, (ano, mohu doinstalovat) ... Říkám si , zda je to tak navržené, protože tuu jsou 3 články (browser, framework. Sdílet a whatsapp) kde dojde ke konverzi na url. A zda browser vůbec "nabídne" bitmapu doplněno 25.12.24 14:57: Dodám ; dělá to i firefox - do dialogu sdílet se dostane link A 2 : pro ty méně bystré je to android , dotykáč takže bezklávesáč
Ne,ale to v 3odstavci je to, jak se to posílá doteď. Že se pošle link S tím druhým odstavcem je to nesmysl : to je uplně jedno , co oni chtějí se obrázkem, nebo kde se nachází ...ostatně když vidim url, tak to jako biannco šek na obrázek (ano jsou vyjímky jak tto komplexně ošetřit jako postimg.com,) ostatně volba uložit ten(již načtený!) obrázek uloží Prostě když je obrázek zobrazen, tak. Jeho data musí. Být dostupná. Důvod : obrázek je na dané url jen dočasně , prostě nechci sdílet link, ale bitmapu.. Za 4. Dokonce obrázky patří mě a jsou na mem webeserveru, bohužel nejjednoduší způsob, jak sdílet je browsovat přes https ,protože ten zpitomnělý android neumí sdílené složky-z nich číst. (Resp uživazel si nechce instalovat do telefonu něco co to umonžní, a beztak by tomu nerozumě) ... Ano i když by to bylo nejpřímočarejsí Víc ty důvody a obhajoby nechci rozvádět
but
Zkus jinej browser
třeba iCab na iOS, Výhodu to má, že se s autorem šlo domluvit
Ale nemám iphone. Browsery jsem zkusil 2. (Z Firefox to ani neukaže miniaturu a volba share link a share image (podržet prstna obr.) basically. Udělají tto samé) Tak si řikam, neni to systémová věc, že (ze!) Sdílet jde jen trasfernout textovou hodnotu?
>skrze funkci sdílet Protože to tlačítko sdílet má jako své chování sdílet url. Což dává v rámci prohlížeče smysl. Když chci sdílet něco na webu, většinou chci sdílet odkaz, ne stažený .html soubor. Kdyby prohlížeč sdílel někdy odkaz a někdy přímo obsah místo odkazu, bylo by to nekonzistentní. (Nehledě na to že nemusíš mít vůbec žádnou aplikaci která umí takový obrázek otevřít a pak by sis musel specificky ten druh obrázku sdílet jinak)
Já můžu v prohlížeči Fennec (firefox) dlouze podržet na obrázek a to mi nabídne "Sdílet obrázek" což jej následně sdílí jako mediální data. Samozřejmě požadovaná aplikace musí umět tento typ dat číst (což ale whatsapp určitě umí)
>že dostat ae do. Správce souborů je asi na 15 kliknutí V telefonu taky většinou bývá galerie. Ale přímé sdílení je samozřejmě v tomto případě lepší
Takže místo aby ho stáhl jednoduše do mobilu a odtam poslal jako obrázek (což dělat nechce, protože je to moc kroků), tak má k tomu ještě použít kromě mobilu počítač a dalších několik aplikací a kroků?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.