Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tiskarna CANON - vady v tisku

Od: danr odpovědí: 5 změna:

Dobrý sváteční den,

Mám 3 roky tankovou tiskarnu Canon, podle počítadla vytiskla 1500 stránek (?), objevila se známá chyba 5B00. Vyměnil jsem polštářky na přebytecný inkoust. Provedl reset - pomocí tlačítek Power a Resume (podle internetových návodů). Chyba zmizela a tiskárna opět funguje, ale objevila se v tisku vada - viz obrázek. Myslíte , že by pomohlo provést "placené" vynulování počítadla koupením kódu za cca. 8-10€ pro program Wicreset nebo je to jen zbytečné tahání peněz z hlupáků?

Tiskarna CANON - vady v tisku
Tiskarna CANON - vady v tisku #2

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

trt
hodnocení

0x
Zdravím, chce to vyčistit trysky - Canon měl vícero možností dle menu, vyrovnání nádržek ale vynechejte, škoda barvy. Pokud to nepomůže, tak očistit trysky ručně pomocí čisticí sady a hadříkem. Často taky pomůže více tisknout, třeba omalovánky pro děti.

hodnocení

0x
Jo to jsem se už tolikrat “načistil” tiskovych hlav. Canon ma klasicke čištění v nastavení ovladače, ale i hloubkové čištění. Často nepomůže ani jedno. Pokudnechcete rozebírat tiskovou hlavu, zkusil bych nejprve si udělat dokument / stránku, které bude celá vyplněná barvou nebo třeba tři pruhy magenta / yellow / cyan a vytisknout stránku třeba 3x. Ona by se ta hlava mohla “propláchnout”

danr
hodnocení

Už to zase samo od sebe zmizelo ( ty vady) a opět tiskne perfektně. Na jak dlouho to je otázka...Má tedy ten reset počítadla na " nulu" nějaký význam u těchto tiskáren?

111®

má začne se počítat počet listů znovu od 0

trtr

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]