Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, většina z vás asi zná stránky s přehráváním seriálů zdarma, jakojsou serial.kukaj,me atd. Můj dotaz zní, můžu si zavirovat počítač tím, že je budu navštěvovat? Zrovna na tom serial kukaj mi vždy když tam vlezu vyskakují upozornění, že mi antivirus zablokoval hrozbu.Já vím, že mi řeknete, ať se jdu dívat na netflix a spol, ale ani netflix nemá všechny filmy a seriály které chci vidět v databazi. Navíc třeba staré české filmy se hledají těžko, zvlášť poté, co bylo zrušeno uložto, tak i to je důvod proč vůbec uvažuji o dalším užívání stranek typu kukaj. Proto se ptám jak je to s tím zavirováním. Dík
Dneska lze zavirovat windows i otevřením souboru bmp nebo txt (tedy čistě datové soubory), tak co teprve nějaké ty videostránky, které spouští v počítači i nějaký ten kód. Linux by měl být o něco odolnější, ale taky to není všelék, existujou i viry pro linux, i když mnohem méně (a opravdu neni běžné zavirovat linux, což je možná dané jak úrovní uživatelů, málokterý BFU používá linux tak zastoupením linuxu (neni pro útočníky tak zajímavý, podle oficiálních statistik má furt 2 procenta podílu)).
Berte to jako reálnou hrozbu a pokud antivirus něco zablokoval, tak taky napsal co zablokoval, ale určitě pokud nemáte jistotu, že je to planý poplach, nechte to zablokované.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.