Dobrý den, dnes, když jsem byl na PC, tak mi najednou začal rychle blikat monitor náhodnými barvami, pak zhasnul a po asi sekundě se zase rozsvítil, jenomže se na něm zobrazoval jen kurzor myši a náhodné barevné kostky (viz. fotografie). Nereagovala ani klávesnice a myš, která ale svítila a na klávesnici svítil NUM lock, který však nešel vypnout. Samotný PC šel vypnout pouze držením zapínacího tlačítka. Shodou okolností jsem měl zrovna na YouTube puštěnou hudbu, která ale zůstala hrát a pouštěly se i další písničky. Takže PC zůstal připojený k internetu a částečně tedy i přesto fungoval. Po tvrdém restartu už PC zase normálně funguje. Stalo se to prostě zničehonic a nic tomu předtím nenasvědčovalo. Nenapadá vás tedy někoho, co to mohlo způsobit? Dnes se to stalo poprvé. Mě napadá asi jen grafická karta. To by ale zůstala reagovat myš a klávesnice, ne? Kdyby to ale byla RAM, nebo cokoliv jiného, tak by přeci PC nezůstal připojený k internetu a nepřehrávala by se videa. Je to celé nějaké divné... Aktuální konfigurace: Procesor: Intel Core i5 3470 RAM: 16 GB DDR 3 Grafická karta: AMD Radeon HD 7450 240 GB SSD Windows 10 PRO
Není nutno přepastovat - tím natropíte ještě víc škody.
Radeon HD 7450 je dedikovaná grafika?
Má cipset také integrovanou grafiku?
pc
Dobrý den, ano, Radeon HD 7450 je dedikovaná grafická karta. Jinak procesor má integravané grafické jádro Intel HD Graphics 2500 a základní deska jej podporuje. Takže v případě potřeby, než bych sehnal novou grafickou kartu bych mohl použít i integravanou grafiku. Sice má o téměř polovinu nižší výkon, dočasně by to ale určitě stačilo. Nicméně ten Radeon HD 7450 po tvrdém restartu počítače opět funguje normálně, jako předtím. Takže to zatím řešit nebudu. Je zde totiž také možnost, že grafické karta je v pořádku a jednalo se pouze o chybu ovladače. Kdyby se problém opět objevil, tak bych nejprve zkusil přeinstalovat ovladače a kdyby nepomohlo ani to, tak až potom bych se začal poohlížet po jiné grafické kartě, nebo po opravě té stávajicí.
Podobné věci se občas stávají, řešil bych, až kdyby se opakovalo.
pc
Dobrý den, ano, už jsem zda psal, že jelikož se to zatím stalo pouze jednou, tak to řešit nebudu. Kdyby se to opakovalo, tak bych nejprve zkusil přeinstalovat ovaldač grafické karty a kdyby nepomohlo ani to, tak poté bych teprve začal přemýšlet nad výměnou grafické katy, nebo její opravou.
Může to být příznak odcházející grafiky. Nebo se prostě vysypal systém z jiného důvodu. Vzhledem ke stáří HW to nemá cenu řešit, až se to vysype komplet, tak nahradit něčím modernějším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.