Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám starý notebook Acer Espire One s windows 7. je dost pomalý, tak bych se chtěl zeptat, jestli by pomohl ke zrychlení nový SSD disk.
Chtěl bych ho např. na sledování filmů (Netflix) apod.
parametry: Intel Celeron 743 (1,3GHz), 2GB RAM, 250 GB HDD
tak SSD naprosto jistě pomůže ... ale bez dalších ramek to bude k ničemu. v ceně toho disku (pokud nevezmete z bazoše nějaký starý bez záruky) máte v podstatě značně lepší NTB
Kombinace ssd a linux by mohla pomoci již výrazně - pořád to bude ale horší než jiné NTB v ceně do 2000,-
třeba já nedávno kupoval přes sbazar -Lenovo ThinkPad T460 - 8gb ram, 256GB ssd s W10 za 1500,-!
Mám děsnou dobu Acer Aspire One D270 a víc RAM a SSD mu vyloženě prospělo.
Žádný trhač asfaltu to není a nikdy nebyl, ale na koukání na filmy, programování, vytváření webů a jiné jednoduché práce to bohatě stačí dodnes.
A samozřejmě na něm jedu (téměř aktuální) Linux, žádné Windows jsem tam nikdy neměl.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.