Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Acer espire one

Od: petroch25® odpovědí: 6 změna:

Zdravím, mám starý notebook Acer Espire One s windows 7. je dost pomalý, tak bych se chtěl zeptat, jestli by pomohl ke zrychlení nový SSD disk.

Chtěl bych ho např. na sledování filmů (Netflix) apod.

parametry: Intel Celeron 743 (1,3GHz), 2GB RAM, 250 GB HDD

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Mám obavy že SSD nepomůže.
To chce přidat ještě Rám, teda pokud půjdou přidat.

hodnocení

3x

tak SSD naprosto jistě pomůže ... ale bez dalších ramek to bude k ničemu. v ceně toho disku (pokud nevezmete z bazoše nějaký starý bez záruky) máte v podstatě značně lepší NTB

Kombinace ssd a linux by mohla pomoci již výrazně - pořád to bude ale horší než jiné NTB v ceně do 2000,-

třeba já nedávno kupoval přes sbazar -Lenovo ThinkPad T460 - 8gb ram, 256GB ssd s W10 za 1500,-!

kare
hodnocení

3x
SSD disk zrychlí, ale hlavní problém bych viděl v procesoru.

ben®
hodnocení

2x
Dobrý den, nemyslím si, že by to nějak výrazně pomohlo. Pomohla by instalace OS Linux (např. Ubuntu nebo odlehčené Xubuntu) místo OS Windows. Zdravím!
doplněno 11.12.24 13:45: petroch25 - než začnete investovat do nového HW, tak si vyzkoušejte nový OS Linux, který je k použití legálně zdarma.

kdosi
hodnocení

0x

Mám děsnou dobu Acer Aspire One D270 a víc RAM a SSD mu vyloženě prospělo.

Žádný trhač asfaltu to není a nikdy nebyl, ale na koukání na filmy, programování, vytváření webů a jiné jednoduché práce to bohatě stačí dodnes.

A samozřejmě na něm jedu (téměř aktuální) Linux, žádné Windows jsem tam nikdy neměl.

hodnocení

0x
Určitě pomůže startům windows a spouštění programů. Limity pro přehrávání videa s vyšším rozlišením to nezmění. Taky ho ještě mám, je to fajn mazlík, ale už jsem ho poużíval jen na autodiagnostiku. Uvažuji, že do něj nějaký použitý ssd, co mám doma, strćím, ale ještě jsem se k tomu nedostal.
Pokud nepotřebujete takto malý, pomůžete si koupí levného "nového" použitého. Ale lehký štíhlý už bude přes 5k.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]