Základní deska MSI A55M-E33 Procesor AMD A6400K Ram A-DATA DDR3 1600MHz 4GB HDD 320GB,500GB Zdroj Thermal Master 500Watt. Zdravím, už si nevím rady. Při instalací OS se vždy PC zasekne. Zkoušel jsem instalaci win 7 z cd,win 10 bez key z USB,originál win 10 z USB oboje na dvou flashdiskach a nabootované jak rufusem tak originál soft.od Microsoft. Měnil jsem RAM i HDD a pořád stejný výsledek. Nakonec jsem zkusil nainstalovat Linux a také se zasekne a konec. Nemáte někdo nějaký nápad? Předem děkuji.
Dobrý den, možná něco špatně nastaveného v BIOSu (začínal bych před instalací OS nastavením toho výchozího/default) nebo problém v HW (nemám rád A-DATA, protože produkuje sice levné, ale šunty, tak těm RAMkám bych moc nevěřil) a odpojil bych jeden (zatím zbytný) HDD. A zkontrolujte kabeláž v bedně. Zdravím! doplněno 09.12.24 15:52: Tak už jen vzpomínky z praxe, když jsem řešil neřešitelné problémy u svého PC - vytáhnout a zpět dorazit (až "po koule") přívodní kabel do zdroje. Vyčistit zdroj od prachu. Zkontrolovat kondenzátory na desce, jestli netečou a nejsou nafouklé. A až vše rozeberete, tak zbyde (vadný) vypínač na bedně. Nezdá se to, ale vše jsem zažil. doplněno 09.12.24 16:01: Ještě zkusit (bez instalace) Live CD s OS Linux a hledat chybu v HW po jeho spuštění. Pokud nespustíte ani toto, tak snad ještě HW "nesoulad" použitých modulů RAM, základní desky či procesoru (který má být máznutý teplovodní pastou).
tomino
HDD jsem zkoušel jednotlivě, vždy zapojený jen jeden.Oba jsou naformátované v druhém PC a dle nějakého prográmku jsou oba dobré. RAM jsem měnil za Patriot 8GB 1333MHz ale stále se zasekne. Někdy to hodí mazanici víz foto. V BIOS se moc nevyznám, vše je na Auto a nic jsem tam neměnil.
Asi sám tušíte, že to může být způdobeno milionem věcí. Tedy i zdrojem. Rozpojil a spojil bych všechny kontakty, tedy RAMky a véecny konektory. Procesor je původní? Si vemte, že je pod tisíc kontaktů, cokoli může zlobit. Klasiku - nafouknuté koďany jste na desce kontroloval?
tomino
Ano, vše bylo odpojeno.Daval jsem desku do jiného PC, proto jiný zdroj a HDD. Procesor je původní,prepastovany.Kondasy jsou kondenzátory? Vše vypadá pěkně.Bohuzel nemám jiný zdroj než ve funkčním PC a moc se mi vydávat nechce.
Pokud se dostanete občas do BIOSu, zkuste se podívat na funkci ventilátorů a nastavení výstrahy, resp. vypnutí při zbytečně nízké teplotě nebo otáčkách. Jsou zapojeny všechny ventilátory? Mají řízení otáček? atd.
tomino
V BIOSu jsem to nenašel,nic moc tam nastavit nejde.Ventilator na skříni není.Jen na procesoru a ve zdroji. Procesor jsem vyndal,zandal a žádná změna. Vždy mezi 7-11% priprav souborů pro instalací se to zasekne. Zkusil jsem flesh diskem přeinstalovat NTB a bez jediného problémů.Takze flash diskem, RAM a HDD by to být nemělo. Zbývá procesor,deska a zdroj ale to nemám jak odzkoušet.
Windows má problémy s instalací USB běžně a zřejmě i v nejnovějších verzích, tomu bych váhu nepřikládal.
Co live linux, ten vydrží běžet?
Pokud havaruje instalace linuxu nějakou nesmyslnou obrazovkou jakou máte na fotce (ne na normální "kernel panic" nebo jinou chybu, kterou vypíše na obrazovce - stalo se mi u jednoho počítače, že jsem obdržel hlášku (volně přeloženo) "kernel panic: nenalezeno instalační médium, to je divné, právě jsem z něj nabootoval smajlík") hledal bych příčinu v hw. Může to být chlazení, ale to by se snad poznalo, že by bylo něco horké, ale klidně nějaký studeňák třeba na grafice, stávalo se to u BGA čipů. Co zkusit jinou grafárnu, jestli to nebude lepší. Paměti jsou už vyloučené, disk by to neměl způsobit (i když modrou smrt jsem zažil či spíše zažíval i od datového disku).
kdosi
Pokud mu to občas spadne už v BIOSu, tak je tam jasně chyba v HW. Dokud ji nevyřeší, tak nemá cenu nic instalovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.