Nejste přihlášen/a.
Čau lidi, nyní hraji na noťasu (i5/9G/16GB/GTX1050), převážně WoT, Fortnite, Minecraft, CS:GO, takže v podstatě ne moc náročné hry. Chystám se vyměnit noťas za něco jiného a zaujalo mě řešení v podobě NUC PC. Žádné jiné novinky hrát zatím nechci a proto bych rád sáhl po podobné nebo lepší konfiguraci, která by ale byla umístěna v NUC.
Chci se proto zeptat:
1. je lepší si ho sám poskládat, nebo koupit hotové zařízení od prodejce?
2. existuje MB, kde je CPU vyměnitelné?
3. je možné do NUC vložit i externí GPU?
Chci se proto zeptat:
1. je lepší si ho sám poskládat, nebo koupit hotové zařízení od prodejce?
2. existuje MB, kde je CPU vyměnitelné?
3. je možné do NUC vložit i externí GPU?
3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení
0x
1) Dnes bych už nešel bych do skládání, ale koupil hotový NUC (Next Unit of Computing).
https://www.alza.cz/nuc-pc/18854590.htm
2) Ano, některé Intel desky to mají.
3) Vložit snad ne, připojit určitě.
How to Connect an eGPU to Your Mini PC
https://support.simplynuc.com/portal/en/kb/articles/how-to-connect-an-egpu-to-your-mini-pc
gen
0x
Mám zkušnost pořídil ,jsem 8845HS Ryzen, ale cíleně s integrovanou GPU , nejsilnější co jde , RDNA3 ,RAdeon 780M (jasně, teď jsou nástupci, 870M, Ryzen AI HX)
2) stačí koukat na cpu, kterou jsou soketové, ale v tomhle se nevyznám, naposledy jsem měl soketový PC v no%ťasu před 10 lety a PC nedělám
3) vložit egpu jde přes Thunderbolt 3, ale je to drahý řešení, box samotný
stojí od 5000, je to kysna větší jak počítač. Druhá možnost je přes Oculink konektor - má vyšší bandwidth (2-4x) jiný konektor
Dají se sehnat hodně levně třeba za 10000, vždy jsou nějaké vlny na bazarech
na výběr je hodně značek, MInisforum,beelink, t-bao,taobapo, genmachine(s), aoostar, acemagic(ian),, Trigkey,Firebat někdo to hodně zavání čínou, někdy v tom jsou ES procesory
2) stačí koukat na cpu, kterou jsou soketové, ale v tomhle se nevyznám, naposledy jsem měl soketový PC v no%ťasu před 10 lety a PC nedělám
3) vložit egpu jde přes Thunderbolt 3, ale je to drahý řešení, box samotný
stojí od 5000, je to kysna větší jak počítač. Druhá možnost je přes Oculink konektor - má vyšší bandwidth (2-4x) jiný konektor
Dají se sehnat hodně levně třeba za 10000, vždy jsou nějaké vlny na bazarech
na výběr je hodně značek, MInisforum,beelink, t-bao,taobapo, genmachine(s), aoostar, acemagic(ian),, Trigkey,Firebat někdo to hodně zavání čínou, někdy v tom jsou ES procesory
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]