Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stavba NUC PC nebo koupě hotového?

Od: rtg odpovědí: 3 změna:
Čau lidi, nyní hraji na noťasu (i5/9G/16GB/GTX1050), převážně WoT, Fortnite, Minecraft, CS:GO, takže v podstatě ne moc náročné hry. Chystám se vyměnit noťas za něco jiného a zaujalo mě řešení v podobě NUC PC. Žádné jiné novinky hrát zatím nechci a proto bych rád sáhl po podobné nebo lepší konfiguraci, která by ale byla umístěna v NUC.
Chci se proto zeptat:
1. je lepší si ho sám poskládat, nebo koupit hotové zařízení od prodejce?
2. existuje MB, kde je CPU vyměnitelné?
3. je možné do NUC vložit i externí GPU?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Koupíš komplet, něco jako asrock x300 a do toho nějaký solidní ryzen+disk+ram. Nebo mitx desku a další komponenty zvlášť, vyjde to ale dráž, na druhou stranu vybereš vše dle potřeb. Malou grafiku do rozumné mitx case dát jde. Hotové NUCy jsou většinou předražené.

hodnocení

0x

1) Dnes bych už nešel bych do skládání, ale koupil hotový NUC (Next Unit of Computing).

https://www.alza.cz/nuc-pc/18854590.htm

2) Ano, některé Intel desky to mají.

3) Vložit snad ne, připojit určitě.

How to Connect an eGPU to Your Mini PC

https://support.simplynuc.com/portal/en/kb/articles/how-to-connect-an-egpu-to-your-mini-pc

gen
hodnocení

0x
Mám zkušnost pořídil ,jsem 8845HS Ryzen, ale cíleně s integrovanou GPU , nejsilnější co jde , RDNA3 ,RAdeon 780M (jasně, teď jsou nástupci, 870M, Ryzen AI HX)
2) stačí koukat na cpu, kterou jsou soketové, ale v tomhle se nevyznám, naposledy jsem měl soketový PC v no%ťasu před 10 lety a PC nedělám
3) vložit egpu jde přes Thunderbolt 3, ale je to drahý řešení, box samotný
stojí od 5000, je to kysna větší jak počítač. Druhá možnost je přes Oculink konektor - má vyšší bandwidth (2-4x) jiný konektor
Dají se sehnat hodně levně třeba za 10000, vždy jsou nějaké vlny na bazarech
na výběr je hodně značek, MInisforum,beelink, t-bao,taobapo, genmachine(s), aoostar, acemagic(ian),, Trigkey,Firebat někdo to hodně zavání čínou, někdy v tom jsou ES procesory

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]