Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
včera jsem zjistil na mém "pochodujícím" HDD, že avi video má asi 15 vteřinovou mezeru - skok. Disk mi ukazuje špatné sektory už přes rok. Jde nějak zjistit jestli přímo v souboru je chyba, ať už se jedná o jakýkoliv soubor, nejlépe adresář, do kterého by se to případně vše zkopírovalo. Díky
No právě na ty utility jsem se ptal. No a c o se týče zálohování, tak to samozřejmě dělám častěji, hlavně když vím, že je disk na pochodu. Napadlo mě klonovat disk, jelikož si nechci zase užít instalaci systému a všeho znova, ale jak je to s klonováním disku, když jsou na něm špatné sektory (tedy z 10tisíc mi to ukazuje jen 1 sektor). Upřímně jsem se díval na historii a je tam vlastně už přes krásné 3 roky.
Samozřejmě nejde jen o videa, ale jen mě to napadlo, jestli to jde vlastně nějak zjistit, přímo z toho adresáře, nebo u toho souboru. Když to projedu na špatné sektory, tak to jen označí sektor, ale nevím, co pod ním je...Disk musím koupit tak jako tak nový, ale zatím jsem líný na přeinstall, stejně to zálohuji, tak spíše čekám až klekne a pak se do toho pustím...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.