Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč OS X hlásí plný signál

Od: herd® odpovědí: 3 změna:
Proč mi OS X hlásí u wifi sítě v systémové liště plný 3 čtvrtkruhy síly signálu, když linková rychlost je 7Mbps (což už u 2x433Mbps značí průser u 802.11ac) a reálná 0.3Mbps a 0.7Mbps (z 158Mbps) , síla signálu je -75dbM a šum -93dbm.
Jde mi o tu grafickou indikaci vidět to na první pohled (a ne až Alt+klikem na ikonu) - neřeším slabý signál jako takový.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdosi
hodnocení

0x

Je prostě rozdíl mezi tím, jestli někdo mluví nahlas a jestli někdo mluví rychle. Vy máte nastaveno zobrazovat hlasitost, tak to ukazuje decibely, nikoli megabity za sekundu.

Já mám u sebe nastaveno, že se mi ukazuje rychlost přenosů, ale to strašlivě kolísá podle toho jestli něco posílám, nebo tahám a odkud, protože u mě často není omezením rychlost linky, ale rychlost, jakou to protějšek je ochotný posílat/přijímat.

hodnocení

Jak jste to myslel. Nerozumím. Nepletu si rychlosti na visačkách/obalech/ specifikací zařízení / momentální rychlosti přenosu / linkovou diskrétní rychlost ... Ono to spolu i souvisí, když je špatný signál (buď absolutní a nebo i po započtení úrovně šumu), tak karta přepne na pomalejší mód, aby
Decibely nejsou jenom hlasitost, jestli to nebyla básnická nadsázka. Podotýkám, že jsem nic nenastavoval, (ostatně nejen v OS X, který je známý malým množstvím cokoli přizpůsobit, ale i v windows i androidu ) nikde žádný přepínač není, jestli chci vidět, hlasitost, decibely nebo megabity, prostě to většinou tohle je dané u těch systémů.
Nebo chcete říct že OS X (který jste nezmínil) zrovna zvolil způsob indikace signálu/síly/rychlosti takhle pitomě, že to neodpovídá, tomu, co by člověk čekal (a na Windows a Androidu to ukazuje v souladu)
Prostě přepnu na 2.4GHz a opět vidím plný signál, jenže teď je to pravda , signál poskočil -z -73 na -60, linková je 145Mbps a jede to 50Mbps reálně
Ale ta neschopná grafická indikace v liště má pořád svůj plný "úsměv"

111®
hodnocení

0x

Silný signál je jedna věc, datový tok druhá věc, třetí jsou užitečné přenesená data. Na nižší rychlost se přepíná ori vadných paketech. Silným signálem může být přijímač zahlcen a jsou vadné pakety tak se sníží datový tok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]