Nejste přihlášen/a.
Jde mi o tu grafickou indikaci vidět to na první pohled (a ne až Alt+klikem na ikonu) - neřeším slabý signál jako takový.
0x
Je prostě rozdíl mezi tím, jestli někdo mluví nahlas a jestli někdo mluví rychle. Vy máte nastaveno zobrazovat hlasitost, tak to ukazuje decibely, nikoli megabity za sekundu.
Já mám u sebe nastaveno, že se mi ukazuje rychlost přenosů, ale to strašlivě kolísá podle toho jestli něco posílám, nebo tahám a odkud, protože u mě často není omezením rychlost linky, ale rychlost, jakou to protějšek je ochotný posílat/přijímat.
Decibely nejsou jenom hlasitost, jestli to nebyla básnická nadsázka. Podotýkám, že jsem nic nenastavoval, (ostatně nejen v OS X, který je známý malým množstvím cokoli přizpůsobit, ale i v windows i androidu ) nikde žádný přepínač není, jestli chci vidět, hlasitost, decibely nebo megabity, prostě to většinou tohle je dané u těch systémů.
Nebo chcete říct že OS X (který jste nezmínil) zrovna zvolil způsob indikace signálu/síly/rychlosti takhle pitomě, že to neodpovídá, tomu, co by člověk čekal (a na Windows a Androidu to ukazuje v souladu)
Prostě přepnu na 2.4GHz a opět vidím plný signál, jenže teď je to pravda , signál poskočil -z -73 na -60, linková je 145Mbps a jede to 50Mbps reálně
Ale ta neschopná grafická indikace v liště má pořád svůj plný "úsměv"
0x
Silný signál je jedna věc, datový tok druhá věc, třetí jsou užitečné přenesená data. Na nižší rychlost se přepíná ori vadných paketech. Silným signálem může být přijímač zahlcen a jsou vadné pakety tak se sníží datový tok.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.