Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava externího disku

Od: pinec odpovědí: 28 změna:
Dobrý den,
předem se omlouvám,pokud je můj dotaz hloupost.Lze prosím nějak opravit externí disk WD Elements 1.0TB?
Samozřejmě myšleno v servisu Pc.Děkuji.

28 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jk2021
hodnocení

3x

Záleží na tom, co se s ním přesně stalo a jak se to projevuje, trochu více to popište... jinak vám nikdo pomoci nedokáže.

pinec
hodnocení

Zdravím JK2021,
děkuji za odezvu,co se s ním stalo,přesně nevím,dostal se ke mně náhodou.Po připojení se zřejmě soudě podle zvuku roztočí,ale pc nic nenačte.Pokud najedu do nastavení,tak tam mi to píše,že zařízení WD Elements může pracovat rychleji,pokud ho připojím do usb 3.0.Pokud ho odpojím,tak tato hláška zmizí.
Omlouvám se,ale v tomhle jsem naprosto marný.Děkuji.
jk2021

Pominu-li, že připojovat neznámý disk k PC není úplně bezpečné... chtělo by ověřit jestli PC disk vidí - stává se, že disk sice vidí, ale nepřiřadí mu písmeno (proto není vidět v průzkumníku souborů) a případně mu nějaké přiřadit manuálně. Pak spustit kontrolu/opravu disku. To ovšem zahrnuje práci s příkazovým řádkem.

petrm

Zkuste jiný kratší USB kabel.

hodnocení

2x

Měl jsem disk WD Elements a ten měl externí napájení. Což takhle jej zkusit napájet z externího zdroje?

grundfos
hodnocení

1x
Servis musi napred závadu diagnostikovat a pak take zalezi, kolik jste ochoten za to zaplatit. Dle mne to nema smysl.
Vyzkouset co jiz bylo receno, jiny kabel, napajeni, strcit do jineho usb a kdyz nic tak vyhodit.
Je to plotna, takze jeste bych rozebral ten externi disk a pripojil ho naprimo, pokud odesla elektronika. A pokud jsou na disku joo dulezita data, tak to jde taky ,-)

hodnocení

0x

Jako první byste měl vyloučit chybu v napájení. Zkuste ho napájet zdvojeným kabelem ze dvou USB, externím napáječem nebo z USB 3.

pinec
hodnocení

Zdravím všechny,
děkuji všem za pomoc,ještě prosím dotaz,zminovaný disk má vedle usb micro ještě jeden konektor.
Není prosím potřeba napájet dvěma kabely,druhý port je pravděpodobně usb mini?

Není to podmínka, můžete to ale zkusit. Není důležité jak to uděláte, je ale dobré chybu v napájení vyloučit jako první. Teoretická zatížitelnost USB 2 je 500 mA. Disky mají odběr větší. Využívá se toho, že tyto výstupy nejsou jištěné a jsou přetížitelné. Nemusí to platit u všeho.

hodnocení

0x

U plotnových externích disků dochází občas k poruše převodníku uvnitř obalu, řečeno laicky. řešil jsem dva svoje A-Data 500MB...jeden jsem vyreklamoval, druhý už byl po záruce. Po demotáži jsem ho vložil do externího boxu a HDD funguje dodnes, a je to už pěkných pár let. Řešil jsem i další dva nebo tři od známých stejným způsobem...zkuste, než ho vyhodíte...a taky je to levnější než servis; ten až nakonec...když nic nezabere.

Ještě mě napadá zkusit jiný počítač... a ještě dotaz, jedná se o HDD nebo SSD..? Možná je to dáno označením, ale v tom nemám až takový přehled...

"Po připojení se zřejmě soudě podle zvuku roztočí" ;)

Tkže HDD...díky, přehlédl jsem. Takže zkusit...

pinec
hodnocení

Pro nonek.
zdravím,tenhle disk už je v externím boxu,má ovšem dva připojovací konektory,není potřeba k připojení dvou kabelů?Děkuji.
Jake konektiry? Dejte foto...
pinec
hodnocení

Omlouvám se za kvalitu.
Oprava externího disku

micro usb3?

Vidím jeden konektor, USB 3... A druhý konektor,jak píšete, bude foto? Disk je v originálním "obalu?"
Nebylo by lepší místo omluvy radši dát lepší fotku?
pinec
30.11.24 13:45
hodnocení

Oprava externího disku #2
halamus

Fotka o něco lepší, ale pořád nic moc. Vy asi nemáte ve focení praxi, mobil, nebo čím to fotíte, fotí dobře, na prvním snímku je zaistřeno na dálvoné ovládání a multimetr. Na druhém snímku není ostré vůbec nic.

Je to digitál, udělejte třeba 5 nebo i 20 fotek, prohlídněte, vyberte jednu nejlepší a zbytek smažte.

Nejsem odborník na konektory všemožné externích disků, proto tam nepoznávám žádný, možná, že i na té vaší mazanině někdo něco pozná.

Zdravím, disk mám doma,

ano je to Micro-B, alias USB-B, nebo USB 3.0 Micro-B

Oprava externího disku #3

Pořád tu není foto druhého konektoru... doplníte? A pokud myslíte to, co je na fotce, že to jsou dva konektory, to tedy NE, je to jeden USB 3, podívejte třeba na koncovku kabelu..

pinec
hodnocení

Pro nonek,
omlouvám se,to co jsem považoval za dva konektory,je vlastně jeden,takže pokud disk připojím pouze do portu usb micro,tak nebude fungovat?Děkuji.

Máte kabel USB 3, který vidíte na obrázku výše? Konektor "vyplní" oba vaše konektory, tedy "jeden" USB 3. S těmito disky 2,5" to přes USB vždy fungovalo, není třeba žádné další napájení. A pokud disk máte už v nějakém externím boxu, tedy ne originál (jak píšete), dejte foto disku a elektroniky po otevření, vysunutí... možná se časem dopídíme k výsledku

hodnocení

0x
Normální USB 3 kabel, koupíte v každém Elektru
suntech.cz/...
doplněno 30.11.24 14:45: kaufland.cz/...

yarda1
hodnocení

0x

Jak moc cenná data máš na tom disku? Opravit - chceš ta data přečíst na nové médium nebo ten disk opravit abys ho mohl dál používat (to bych nedělal)?

Každopádně servis, čím víc do toho šťouráš, tím menší šance je, že to někdo opraví.

hodnocení

0x

Je disk vidět v Průzkumníku?

Objeví se dole na hlavním panelu jako USB médium?

Je vidět ve správci disků (a má přiřazené písmenko jednotky)?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]