Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám v bance zařízenou službu kde mi přichází a odchází platby z učtu a každá platba příchozí i odcházející mi přijde do emailu. Muže mi někdo vybrat z učtu peníze přes počítač? Nesouhlasí mi výběr peněz na učtu počítače s přichozímy emaily. co mi posílá banka. Měl jsem počítač opravu přes teamviewer dálkové připojení.Děkuji.
Když ti něco nesouhlasí, tak to řeš s bankou.
Pokud jsi někomu dal možnost vzdáleného připojení k tvému počítači, tak bys měl taky vědět, jak to vzdélené připojení ukončit.
Pokud jsi někomu předal přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, tak jsi to podělal a musíš kontaktovat banku a požádat je o pomoc.
Zloději jsou většinou takoví, že jak mají příležitost, tak vyberou všechny peníze z účtu. Pokud je to zloděj začátečník, tak si možná každý měsíc převede stokorunu a bude doufat, že si toho nevšimneš. Ale takovýho jsem ještě nepotkal ani jsem o něm neslyšel.
Taky je možné, že se zatoulal e-mail a ty z toho děláš velkou věc.
Ne. Každá platba na neznámý účet se musí potvrdit aplikací nebo SMS. I kdyby někdo získal přihlašovací údaje do internetového bankovnictví, tak k provedení platby to nestačí.
U některých bank v případě menších částek není nutné ověření přes SMS. Každopádně všechny platby a převody jsou zaznamenány v IB.
Měl jste tu opravu od oficiální firmy - servisu PC? Nebo to byl nějaký dobrovolník z podobného webu? Je to možná trochu paranoia, že člověk při pomoci nabourá bankovnictví... ale v podstatě proč ne? ...
Banky však mívají platby ošetřené více směry - měl ten opravář i váš telefon, na který chodí potvrzení k zadané platbě?
A přihlásil jste se do internetového bankovnictví pro ověření reálného stavu?
Ihned si změňte přihlašovací heslo.
Řešte to s bankou, ale, velkou pravděpodobností k ničemu nedošlo, ale vyloučit to nelze.
Nemohlo to být tohle?
Hackeři využívají/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.