Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Wi-Fi extender - shodná siť

Od: lukas* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, můžete me doporučit Wi-Fi extender, který dokáže duplikovat současnou Wi-Fi síť tak, že nevytvoří novou síť ale bude shodná síť, stejný název, heslo i ssid, v podstatě rozšíření současné sítě, jako kdyby anténa. Obyčejné extendery vytváří další síť, ke které se je potřeba znovu připojit. Nyní je použit obyčejný starší router s Wi-Fi tp-link a potřebujeme rozšířit současnou síť.

Děkuji

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

mám doma rozšíření sítě udělanou za pomoci jednoduchých klasických routerů a propojených kabelem do zdířek LAN - LAN. Doma hlavní router, trochu lepší na něm vše nastaveno jak chci, další jednoduchej router mám na druhým konci baráku a třetí venku na zahradě. Vedlejší routery mají vše vypnutý, jen nastavenou stejnou síť, stejný heslo, ale jiný kanály. Pro mé potřeby zcela vyhovující řešení.

hodnocení

0x

Většina umožňuje 2 REŽIMY:

REŽIM OPAKOVAČE – prodlužuje dosah aktuální Wi-Fi sítě, zařízení po připojení vysílá signál. Tento režim umožňuje pokrýt zóny, které router nemůže dosáhnout.
AP MOD E – vytváří bezdrátovou síť po připojení k telefonní zásuvce.

nastavte opakovač

olster
Ap:Jenže pak to někde musí zapřáhnout do holportu(přidat do bridge, přes ethernet...)

olster
hodnocení

0x
v druhem.kroku ponecháš předvyplněné údaje (tedyvssid a heslo puvodni wifi)

2024
hodnocení

0x

Tak to neřešte extenderem, ale MESH systémem.

Ovšem pokud to umí stávající starší router, jinak pak vše nové...

hodnocení

0x
Sestře jsem pořídil tp link deco - mesh systém, dvě jednotky a pokryje to celý dvoupatrový dům. Jedna jednotka je nahoře, druhá dole, obě na stejné síti, zařízení se samo přepojuje tam, kde má silnější signál. Je k tomu i aplikace, kde prakticky vidí, kolik zařízení a na kterou jednotku je připojených, může kohokoliv odpojit, nastavit prioritu či pro návštěvy dát jednorázový přístup. Jednotek můžete koupit kolik chcete, dají se i postupně dokoupit, novější už mají wifi 6, možná už i 7 je nebo bude. Jinak zapojení je jednoduché, dle stručného návodu, takže jsem to zvládl i já:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]