Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Převod z VHS do PC

Od: zdenous® odpovědí: 17 změna:

Dobrý večer ,

prosím o radu.

Mám staré rodinné videa na kazetách do přehrávače VHS a chtěl bych je převést do PC.

Poradí mi někdo jak na to?

Díky za radu Z.K.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Budete potřebovat Videograber.

Třeba něco takového.

tv-tunery.heureka.cz/...

Na propojení pc a videorekorderu

hodnocení

Jestli jsem to dobře pochopil tak to propojím mezi VHS a noťasem a použiji dodaný SW je to tak?

Ano.

Zde máte nějaká videa jako nápovědu.

google.com/...

Jen pozor na ten co jsem vám zde dal jako ukázku. Nedodává se z obslužným programem

hodnocení

0x

Předně musíte mít VHS přehrávač, což předpokládám, že máte, když vlastníte kazety.

No a pak musíte mít A/D převodník, v podobě třeba videokamery nebo jiného příslušného zařízení (počítačového rozhraní), přes které nahrajete VHS kazety z přehrávače do počítačového video programu.

hodnocení

Dík za odpovědi,

jediné co mám je přehrávač a noťas.

Pokud někdo můžete popište mi postup jak na to . Jsem marný trochu dříve narozený ročník

díky Z.K.

Takhle to nefunguje. Musíš dát k dispozici přesná zařízení a jejich rozhraní.

hodnocení

VHS přehrávač mají rodiče je to ten první český co se u nás začal vyrábět a já mám noťas LENOVO IdeaPad S540

halamus

První český, jó, to je ten z Bratislavy, Tesla-Avex VM6465, oldradio.cz/...

Video má zvuk a obraz na konektoru SCART, běžné grabbery mají vstupy CINCH (a pro vás nepoužitelné S-video), takže budete potřebovat i kablík SCART/3×CINCH. Možná, že takový nyní vede televizoru, kdo ví? Pokud ne, budete muset koupit, kupodivu ještě nyní je dostupný u mnoha prodejců.
mironet.cz/...

halamus
hodnocení

0x

Potřebujete USB grabber.
google.com/...

hodnocení

0x

V podstatě stále to stejné, ale levnější...

hadex.cz/...

Ten je super,len či bude k dispozícii ten operačný program, XP a vista.

halamus

I kdyby to jelo ve win 10/11, tak tam jsou staré kodeky.

čemu vadí staré kodeky? Zpravidla to ukládalo do MPG1 či 2.. Kvalita z VHS je hrůzná, tak tam není celkem co řešit...

alza.cz/...

alza.cz/...

Toto je určitě lepší, ale pochybuji že by chtěl dneska do toho dát někdo korunu navíc...

hodnocení

0x

Jsou firmy, které vám obsah VHS kazet nagrabují na USB disk. Ovšem pokud toho máte hodně, tak to asi vyjde draho.

hodnocení

0x

Další možností, kterou jsem využíval já, byla propojení VHS přehrávače a DVR rekordéru.Výstup z VHS jsem napojil na vstup DVD rekordéru a výstup z DVD rekordéru na vstup TV. DVD rekordér pak video při přehrávání vypaloval přímo na DVD disk. Buď se to pak nechalo přímo jako vypálené DVD, nebo jsem to již v digitální podobě přenesl do počítače. Tam už to šlo upravit a případně i sestříhat dle potřeby. Zkoušel jsem i ten USB grabber, ale žádný software s ním nechtěl pořádně komunikovat. Po přechodu z Windows XP na Win7 už nekomunikoval vůbec.

mll
hodnocení

0x

Já jsem třeba taky bojoval s kompresí, která z nějakého důvodu považovala šum za důležitější. Na hahrávání televize bylo LP (2,5 Mbit) naprosto v pohodě, ale na grabbování to bylo málo (právě protože se veškerý datový tok spotřeboval na šum). Řešil jsem to tak, že jsem dával kvalitu na maximum (tehdy 10 Mbit), čímž ze 4 hodinové kazety vzniknul 16 GB soubor. Ten jsem potom po nějakém odstranění šumu (což byla taková alchymie) uložil už s nějakou rozumnou kompresí.

Dneska 16 nebo 32 giga jsou drobné (disky mají normálně 10-24 giga), ale já tohle dělal v době, kdy disky měly 500 giga a začínaly se prodávat terabajtové. Takže jsem taky hodně zaměstnával vypalovačku BD, kam jsem ty původní soubory vypaloval, kromě toho, že jsem je odkládal na externí disky.

Ale stejně největší výzvou je dneska sehnat funční VHS přehrávač, tyhle přístroje se nejmíň 15 let neprodávají. Televizní karty už taky nejsou v běžném sortimentu, ani ty DVB-T2 natož analogové. Něco málo se sežene, ale neni takový výběr, většinou jen nějaké čínské dongly, já měl na grabování aver a gigabyte (pravda je, že ty čínské dongly si asi nelámou hlavu s nějakou autorskou ochranou, u těch značkových stačila porucha v obraze (a že jich na VHS je) a záznam se okamžitě přerušil (a to ještě jsem na tom byl dobře, některé jiné prý i mazali to, co už bylo zaznamenané)).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]